Nyitva

XXI. Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és élelmiszeripari Szakkiállítás és VII. Hortico Zöldség-Gyümölcs-Kertészeti Szakkiállítás



Idén 21. alkalommal rendeztük meg a Farmer-Expo – Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítást Debrecenben. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a látogatók nagy örömére ebben az évben is több száz cég döntött úgy akár induló vállalkozásként, akár már ismert cégként, hogy a Farmer-Expo-t választja termékei, szolgáltatásai bemutatására, partnerkapcsolatainak ápolására.

A kiállításra kilátogatók találkozhattak a hazai gépforgalmazók és gép gyártók legjobbjaival. A kiállító cégek bemutatták a legkorszerűbb gépekből, berendezésekből, eszközökből álló kínálatukat, s ezzel jelen volt a teljes magyarországi gépkínálat.

Idén nőtt a növénytermesztéshez kapcsolódó cégek száma a növényvédelem, vetőmagok és öntözés területén és továbbra is jelentős számban vettek részt a termesztés és tárolás gépeit, berendezéseit gyártó és forgalmazó vállalkozások.

A mezőgazdasághoz kapcsolódó, megújuló energiát előállító berendezések és technológiák gyártói, forgalmazói új tematikaként szerepeltek az idei kiállításon, ami azt mutatja, hogy a gazdálkodók egyre inkább érdeklődnek a téma iránt.

Tovább nőtt a hazai élelmiszeripari kiállítók köre is, akik igazi vásári hangulatot varázsoltak a fedett pavilonba. A látogatók a mangalicatermékektől kezdve a tésztákon és tejtermékeken keresztül az italokig akár egy komplett étkezés hozzávalóit is beszerezhették a rendezvényen.

A Hortico Zöldség-Gyümölcs Szakkiállításon, ami a kertészeti szakma egyetlen önálló fóruma, a hazai zöldség–gyümölcs termesztők és szervezetek széles fajtakínálatát ismerhették meg a látogatók.

A szakkiállítás keretein belül a termelők számára konferenciát rendeztünk Az integrált és az ökológiai zöldség- és gyümölcstermesztés helye a hazai kertészetben címmel. A színvonalas szakmai előadások minden évben több száz hallgatót vonzanak, ami kiállítóinknak számos új üzleti kapcsolatot jelent. A zöldség-gyümölcs termesztők mellett megjelentek a termesztő berendezéseket, a tárolás és csomagolás eszközeit valamint a kertészetben használható gépeket gyártó és forgalmazó cégek is.

Az ország egyik legnagyobb állattenyésztési kiállításán teltházas pavilonokban vonultattuk fel a hazai genetikai állomány legjavát. Nagy örömünkre szolgált, hogy az állattartáshoz kapcsolódó technológiás, takarmányos és genetikával foglalkozó cégek ismét nagyobb számban képviseltették magukat a Farmer-Expo-n, hiszen a megfelelő háttér növeli a tenyésztők eredményességét és ezáltal, versenyképességét a piacon.

Az állatpavilonokban folyamatos bemutatókkal, szaktanácsadással várták az érdeklődőket, a sertéstartók számára pedig nemzeti sertésstratégiai fórumot is szerveztünk a kiállítás második napján.

A Farmer-Expo nyitó napján a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centruma, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a V-Trade Kiállítások Kft. Gazdafórumot szervezett, ahol Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára tartott előadást a 2014-ig tervezett kormányzati intézkedésekről és az agrárszabályozás 2014-20 között várható változásairól.

A szakmai programokat tovább gazdagította a kukoricatermesztéshez kapcsolódó fórum, ahol a legújabb technológiai ismeretek alkalmazása került a középpontban.

Az aquaponia lehetőségei Magyarországon címmel a hal és zöldség együtt termesztésének előnyeibe és módszertanába nyerhettek bepillantást az érdeklődők.

Magyar-ukrán-román üzletember találkozó

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is támogattuk a kiállításon tartott partnertalálkozók szervezését, lehetőséget teremtve kiállítóinknak a még hatékonyabb kommunikációra. Több mint egy évtizede már, hogy a Farmer Expo nem múlhat el határon túli illetve hazai üzletember találkozó nélkül. Az idén a magyar vállalkozók ukrán és román partnereikkel ültek le a tárgyalóasztalhoz, valamint gazdacsoportok is érkeztek Románia magyar lakta területeiről.

A tartalmas szakmai programok mellett változatos közönségprogramokkal is vártuk a látogatókat. Voltak többek között fajtabemutatók és bírálatok állatfajonként, fejési bemutatók és felvezető versenyek, színes lovas programok úgy, mint korlátugratás, lovas torna, huszárvetélkedő, fogatgála. Emellett gasztronómiai bemutatókkal és ételkóstolókkal is készültek a kiállítók.

Statisztikai adatok

  • 292 kiállító 
  • 17.265 m2 terület 
  • 28.965 látogató

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx