Nyitva

Kiemelt cél a több mint 150 éves debreceni agrárképzés erősítéseDebrecen - Együttműködési megállapodást kötött ennek érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara.

A felek az együttműködést a Farmer Expo nyitónapján írták alá. A cél, hogy egyebek mellett tudást, innovációt és szaktanácsadást biztosítsanak a régió vállalatainak.

Kiemelt cél a több mint 150 éves debreceni agrárképzés erősítése

Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke kiemelte: manapság a legnagyobb kihívás az ágazatban a szakember utánpótlás képzése és a technológiai váltás. Ennek megoldásában a Debreceni Egyetemet tekintik stratégiai partnernek. Hozzátette, 

Hajdú-Bihar továbbra is az ország élvonalához tartozik a mezőgazdaság minden területén.

– Ahhoz, hogy ez ne csak ma legyen így, hanem a következő időszakban, ahhoz az ország legnagyobb tudásközpontjára, a Debreceni Egyetemre mindenképpen szükség van. Fontos, hogy az agrárképzés ne csak megmaradjon, hanem megerősödjön Debrecenben, másrészről pedig a kutatásfejlesztés területén sem maradhatunk el – fogalmazott Szólláth Tibor.

Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja kifejtette: a kar megalakulása óta arra törekszik, hogy kiváló kapcsolatot ápoljon a mezőgazdasági vállaltokkal, a szakmai szervezetekkel és a tudományos intézetekkel.

Az Agrárgazdasági Kamarával kötött megállapodás révén a régió mezőgazdasági vállalatai számára elsősorban a szakképzés, kutatás-fejlesztés, innováció és a szaktanácsadás területén nyújt segítséget a kar.

– A hallgatólétszám növelése mellett szeretnénk, ha az agrárium felé nyitott, megfelelő alapismeretekkel rendelkező fiatalok érkeznének karunkra. A MÉK beiskolázási tevékenységét támogatja az Északi Agrárszakképzési Centrummal kötött megállapodás. A partneri szerződés révén egyebek mellett a középfokú agrárszakképzésben végzett hallgatók könnyebben juthatnak be a DE MÉK-re. Az okleveles technikusképzés feltételrendszerének kidolgozását követően a középfokú oktatásban megszerzett ismereteket az egyetemi képzésben beszámítjuk, és ezzel lehetőségőség nyílik a képzési idő rövidítésére – mondta Stündl László.

Forrás: dehir.hu 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx