Nyitva

Jubileumi Farmer-Expo DebrecenbenAugusztus 17-20. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont a 30. Farmer Expó Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításnak és a 16. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításnak. Magyarország egyik legjelentősebb agrár-seregszemléjén idén 16 ezer négyzetméteren 329 kiállító mutatkozik be, ami 10 százalékos növekedés az utolsó „békeévben”, 2019-ben mérthez képest.

Vaszkó László vásárigazgató az augusztus 2-i beharangozó sajtóeseményen hangsúlyozta, ebben az évben is a járványügyi előírások maximális betartásával tartják meg a rendezvényt, ahová a négy nap során mintegy 30 ezer látogatót várnak. A megnyitón részt vesz Nagy István agrárminiszter, és az új kenyér megszentelése sem maradhat el.

Az iskolások részére interaktív kirándulást szerveznek, hogy közelebbről megismerjék a haszonállatokat és a mezőgazdasági gépeket is. 

Természetesen nem maradnak el a látványos lovasprogramok, és megújult állatbemutató tér várja a látogatókat. De lesz gasztronómiai show, lószépségverseny és ágazati konferencia is, ahol elhangzik, milyen pályázatok megjelenése várható, valamint hazai és külföldi előadók beszélnek a közérdeklődésre számot tartó témákról. A 16. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás fókuszában az öntözés áll majd, valamint az iparszerű zöldborsó- és csemegekukorica-termelés kulisszatitkai. 

A Debreceni Egyetem „piacképes áruja” a felkészült hallgató, ezért az intézmény a 30. Farmer Expó keretében rendhagyó állásbörzére várja hallgatóit, akik így közvetlenül a kiállító vállalkozások vezetőivel találkozhatnak.

Forrás: civishir.hu 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx