Nyitva

Háromszáz kiállító ajánl egészséges élelmiszereket a debreceni Farmer Expón



17 ezer négyzetméteren várják a látogatókat augusztus 17-20. között az egyetem agrár- és gazdaságtudományi campusán.Az "egészséges élelmiszert a fogyasztó asztalára", lesz a mottója az idei agrárexpónak. Ezen egyebek között az antibiotikum-mentes sertés- és szarvasmarha-tenyésztés kihívásairól tartanak szakmai fórumokat számos állattenyésztési bemutató kíséretében - mondta el Vaszkó László vásárigazgató a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.
 

Agrárinnovációk, korszerű technológiák, szakmai konferenciák, fajtabemutatók, különleges
közönségprogramok, gasztro-  bemutatók közös találkozási pontja  lesz a debreceni kiállítás, amely az idén már 27. alkalommal várja az agrárágazat elhivatott szakembereit és a mezőgazdaság iránt elkötelezett érdeklődőket a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán. 

A mezőgazdasági beszállító ipar a csúcstechnológiát is felvonultató négy napos árubemutató mellett ebben az évben is szakmai tanácskozások keretében ismerhetik meg a gazdálkodók a legújabb termelési és kutatási eredményeit például a sertés, a szarvasmarha, a juh, a baromfi valamint
a zöldség-gyümölcs ágazatnak. Az állatprogramok keretében, a szakmai fórumok mellett, lesznek szarvasmarha és ló bemutatók, illetve juh árverés.

Kiemelt szerepet kap az idén az antibiotikum-mentes sertéshús előállítás kérdésköre. Juh-kecske témában pedig augusztus 19.-én fajtabemutató és értékesítési nap, szakmai továbbképzés és tenyészállat bírálat is lesz. A hazai előadók mellett külföldi szakemberek egyedülálló betekintést nyújtanak más országok gyakorlatába, tapasztalataiba. Ezen felül idén is részt vesznek a kiállításon  kárpát-medencei agrárszakemberek.
 

Lehetőség lesz gazdasági párbeszédre az ukrán-magyar, román, bolgár és újdonságként, az idén először, török üzletemberek-találkozójának keretében.

A résztvevő cégek képviselői pedig természetesen a kiállítást is bejárják a hivatalos tárgyalások mellett.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az idei évben is közösségi kiállítóhellyel vesz részt az Expón, ahol a kamarai szolgáltatások bemutatásán túl kóstoltatással egybekötött termelői piaccal, szakmai megbeszélésekkel, nyereményjátékkal és egyéb izgalmas programokkal várja a látogatókat. A
Magyarok Kenyere Program részeként Kenyérünnepet is rendeznek, a szakkiállítás megnyitójával egybekötve.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy

az expó HORTICO zöldség-gyümölcs kertészeti szakkiállítása keretében indítja el az agrártárca vezetője a szabolcsi almaprogramot.

A HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás és konferencia a hazai zöldség-gyümölcs szektor önálló, átfogó seregszemléje, olyan integrált, marketing és szakmai fórum, ahol a szektor vállalatai és azok üzleti partnerei koncentráltan  –  egy időben, egy helyen, együtt  –  mutatkoznak be a széles szakmai és fogyasztó közönségnek. A rendezvény négy napos felületet kínál arra, hogy a szektor bármely piaci szereplője megismerkedjen az új szakmai követelményekkel, feladatokkal, piaci kihívásokkal, finanszírozási forrásokkal, műszaki és technológiai megoldásokkal, valamint a szektor szereplői bemutassák termékeiket a szakmai és fogyasztó közönségnek. Olyan  – nemzetközi szinten is elismerést kiváltó –  rendezvény megszervezése a cél, mely nagymértékben hozzájárul az ágazat fejlődéséhez.

Az idei Farmer Expo megnyitója rendhagyó lesz az előző évekhez képest. Augusztus 17-én, 10 órától a Böszörményi úti campus színháztermében lesz a nyitó ünnepség, amelyen részt vesz Nagy István agrárminiszter aki, egy fórumot is tart a megnyitó keretében.  (Nagy István ugyanis Újfehértón született és a pallagi  Balásházy János Mezőgazdasági Szakközépiskolában  érettségizett 1986-ban.) A fórum kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az ágazat szereplői első kézből szerezzenek információt a modern mezőgazdaság programjáról, az elkövetkező négy év kiemelt fejlesztési és miniszteri céljairól. Majd ezt követően az ÉKASZ standja előtt, sajtóbeszélgetéssel összekötve hivatalosan is elindítja a „Szabolcs Aranya” alma marketing programot.

A Farmer Expo augusztus 17-20-ig minden nap 10-18 óráig lesz nyitva.

Forrás: dehir.hu 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx