Nyitva

Harmincezer látogatót várnak az idei debreceni Farmer Expóra



Debrecen - Kelet-Magyarország hagyományosan legnagyobb agráripari szakkiállítása iránt ismét nagy az érdeklődés.

Vaszkó László, a Farmer Expó vásárigazgatója a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: ezúttal is a Debreceni Egyetem (DE) agrárközpontjában rendezik meg az expót augusztus 19-e és 22-e között, ahol 250 magyar és külföldi kiállító mutatja be termékeit 18 ezer négyzetméter területen. A sertéspavilonban ezúttal a mangalicáé lesz a főszerep.

- 34 cég, vagy társas vállalkozás vesz részt a sertéskiállításon, a sertéspavilonban és a sportcsarnok mögötti kiállítási csarnokban. Közülük 28-an mangalicatenyésztők, hatan pedig a modern sertéstenyésztők - mondta el Szabó Péter, egyetemi docens. A kiállítás keretében megrendezendő konferenciákon a tudásra alapuló mezőgazdaság fontosságára hívják fel a figyelmet, arra, hogy tudás nélkül nincs versenyképes mezőgazdaság, ismertette Vaszkó László. Az állattartás mellett az idei expo a technológiai újításokra fókuszál. Enélkül ugyanis nem létezik modern, dinamikusan fejlődő mezőgazdaság. A kiállítás mellett konferenciákat is szerveznek, ahol a tudásalapú mezőgazdaság fontosságára hívják fel a figyelmet. Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese szerint ebből a hazai gazdaságnak is előnyt lehet kovácsolni. - Az előadásokon a versenytársaink támogatási rendszerét fogják összehasonlítani a magyar rendszerrel. Hiszen üzenetértékű, hogy ők milyen stratégiával akarnak boldogulni - hangsúlyozta Jávor András.

A kiállításon bemutatkozik  a Baromfi Terméktanács is. Az állatpavilonokban pedig különböző juh, kecske, ló, sertés és szarvasmarha fajtákat tekinthetnek meg a látogatók. A szakkiállításon a legmodernebb mezőgazdasági gépeket is bemutatják. A Farmer Expot augusztus 19. és 22. között rendezik az egyetem agrártudományi központjában.

Forrás: dehir.hu

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx