Nyitva

Farmer Expo 2018. augusztus 17-20. Debrecen



 

Négy nap, tíz rendezvény, mintegy 300 kiállító, 17.000 m2-en, röviden így foglalható össze számokban a 2018-as Farmer Expo. Agrárinnovációk, korszerű technológiák, szakmai konferenciák, fajtabemutatók, különleges közönségprogramok, gasztro- bemutatók közös találkozási pontja lesz a debreceni kiállítás, amely az idén már 27. alkalommal várja az agrárágazat elhivatott szakembereit és a mezőgazdaság iránt elkötelezett érdeklődőket, a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.

Szakmai programok

Fejlesztések, az agráriumban is, csak tudatos tervezés mellett valósíthatók meg sikeresen. Elengedhetetlen a megfelelő ismeretek elsajátítása a gazdálkodók számára. Ehhez nyújt már majdnem három évtizede jelentős segítséget a debreceni kiállítás. A mezőgazdasági beszállító ipar a csúcstechnológiát is felvonultató négy napos árubemutató mellett ebben az évben is szakmai tanácskozások keretében ismerhetik meg a gazdálkodók a legújabb termelési és kutatási eredményeit például a sertés, a szarvasmarha, a juh, a baromfi valamint a zöldség-gyümölcs ágazatnak. Az állatprogramok keretében, a szakmai fórumok mellett, lesznek szarvasmarha és ló bemutatók, illetve juh árverés. Kiemelt szerepet kap az idén az antibiotikum-mentes sertéshús előállítás kérdésköre. Juh-kecske témában pedig augusztus 19.-én fajtabemutató és értékesítési nap, szakmai továbbképzés és tenyészállat bírálat is lesz.

A hazai előadók mellett külföldi szakemberek egyedülálló betekintést nyújtanak más országok gyakorlatába, tapasztalataiba. Ezen felül idén is részt vesznek a kiállításon Kárpát-medencei agrárszakemberek. Így lehetőség lesz gazdasági párbeszédre az ukrán-magyar, román, bolgár és újdonságként, az idén először, török üzletemberek-találkozójának keretében. A résztvevő cégek képviselői pedig természetesen a kiállítást is bejárják a hivatalos tárgyalások mellett.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az idei évben is közösségi kiállítóhellyel vesz részt az Expón, ahol a kamarai szolgáltatások bemutatásán túl kóstoltatással egybekötött termelői piaccal, szakmai megbeszélésekkel, nyereményjátékkal és egyéb izgalmas programokkal várja a látogatókat. A Magyarok Kenyere Program részeként Kenyérünnepet is rendezünk, a szakkiállítás megnyitójával egybekötve.

Közönség programok

2018-ban a Farmer Expo lovas bemutatói újból várják az érdeklődőket. A hagyományos fogat parádé, szabadon-ugró verseny, korlátugratás, tradicionális magyar fajtáink bemutatása mellett, a gyerekek is élvezhetik a lovas programokat, átélhetik a lovaglás élményét és az idén először - valószínűleg a gyerekek nagy örömére- lesz nyúlsimogató is, ahol szalmabálákkal körülvett környezetben, a kicsik közelről megismerkedhetnek ezzel a kedves állattal.

13. HORTICO Zöldség – Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás

A zöldség-gyümölcs szektorban jelentősen élesedett a verseny a nyitott európai piacon. A versenytársakkal most már nem csak a külföldi piacokon kell megküzdeni, hanem a belföldi piacok megtartásáért vagy megszerzéséért is versenyeznünk kell. A szektor piaci szereplőinek ebben a környezetben egyre nagyobb teljesítményt kell nyújtaniuk ugyanazért a gazdasági eredményért. A mai – korszerű technológiákkal, kiváló áruelőkészítéssel jellemezhető – világban kulcsszerepet kap a szaktudás, a legmodernebb technológiai és műszaki elemek ismerete, amivel kiváló, a piac által megkövetelt minőségű termék állítható elő alacsony önköltség mellett. Fokozódik az értékesítés tudományának, a marketingnek a szerepe: tudnunk kell a jó minőségű, hazai termékeket megismertetni a hazai és külföldi fogyasztóközönséggel.

A HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás és konferencia a hazai zöldség-gyümölcs szektor önálló, átfogó seregszemléje, olyan integrált, marketing és szakmai fórum, ahol a szektor vállalatai és azok üzleti partnerei koncentráltan – egy időben, egy helyen, együtt – mutatkoznak be a széles szakmai és fogyasztó közönségnek. A rendezvény négy napos felületet kínál arra, hogy a szektor bármely piaci szereplője megismerkedjen az új szakmai követelményekkel, feladatokkal, piaci kihívásokkal, finanszírozási forrásokkal, műszaki és technológiai megoldásokkal, valamint a szektor szereplői bemutassák termékeiket a szakmai és fogyasztó közönségnek. Olyan – nemzetközi szinten is elismerést kiváltó – rendezvény megszervezése a célunk, mely nagymértékben hozzájárul az ágazat fejlődéséhez.

A fenti célkitűzések érdekében a V-Trade Kiállítások Kft., a FruitVeB Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) 2018-ban közösen szervezi meg a HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítást. A tavalyi évhez viszonyítva kétszer akkora területen, vagyis mintegy 200 m2-es kiállítói felületen közel húsz hazai zöldség-gyümölcs termelő és forgalmazó vállalkozás mutatja be és kínálja az ízletes, egészséges hazai friss és feldolgozott zöldség-gyümölcs termékeket. A tavalyi évhez hasonlóan a standunk egyik zászlóshajója a Szabolcsi Alma lesz, de emellett társkiállítóink számos zöldség-gyümölcs finomságot fognak bemutatni, kóstoltatni és forgalmazni. Reményeink szerint hozzájárulunk a zöldség-gyümölcs fogyasztás növeléséhez, a fogyasztói kultúra fejlesztéséhez – gazdasági és társadalmi hasznot hajtva ezzel a szektorban érintett valamennyi szereplőnek.
Az augusztus 17-én megrendezendő, „Aktuális problémák és megoldások a kertészeti ágazatban” című szakmai konferencián a hazai zöldség- és gyümölcstermelés égető kérdéseivel foglalkozunk. Mindezen túlmenően a rendezvény kiváló fórumot kínál az ágazatban dolgozó szakemberek találkozására, mely alapja a szakmai információk és tapasztalatok kicserélésének.

Miniszteri fórum

Az idei Farmer Expo megnyitója rendhagyó lesz az előző évekhez képest. A nyitónapon, augusztus 17-én, 10 órától a Böszörményi úti campus színháztermében lesz a nyitó ünnepség, amelyen részt vesz Nagy István agrárminiszter aki, egy fórumot is tart a megnyitó keretében. ( Nagy István Újfehértón születetett és a pallagi Balásházy János Mezőgazdasági Szakközépiskolában érettségizett 1986-ban.). A fórum kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az ágazat szereplői első kézből szerezzenek információt a modern mezőgazdaság programjáról, az elkövetkező négy év kiemelt fejlesztési és miniszteri céljairól. Majd ezt követően az ÉKASZ standja előtt, sajtóbeszélgetéssel összekötve hivatalosan is elindítja a „Szabolcs Aranya” alma marketing programot.

 

Programok

2018. AUGUSZTUS 17. PÉNTEK

Rendhagyó megnyitóval várják a látogatókat!

Helyszín: Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusSzínházterem

9:00- 10:00    Regisztráció

10:00- 10:25  Vaszkó László, ügyvezető igazgató, V-Trade Kiállítások Kft. 

Köszöntők:     Papp László, Debrecen polgármestere
                       Éder Tamás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős országos alelnöke 
                       Jakab István, Magyar Országgyűlés alelnöke 

Díjátadók:      a Farmer- Expo megnyitóján szokásos díjak kiosztása

10:25-11:25 Agrárminiszteri fórum

Első kézből: A magyar agrárium jövője
Dr. Nagy István, agrár-és vidékfejlesztési miniszter
Előadás és válaszok a kérdésekre

11:25-11:55 Új Kenyér Ünnepe, kenyérszentelés

Szólláth Tibor Hajdú-Bihar megyei Agrárkamara elnöke 
Kenyérszentelés

12:00-14:00 Bede Róbert nyulas főzőbemutató 
Helyszín: Fényház előtti terület

14:00-16:30 Magyar-Ukrán-Román-Bolgár-Török üzletembertalálkozó 
Helyszín: Magház

13:00-16:30 HORTICO Zöldség-gyümölcs Kertészeti konferencia

„Aktuális problémák és megoldások a kertészeti ágazatban”
Helyszín: Magház

13:00 Köszöntő
Levezető elnökök: 
Dr. Gonda István professor emeritus
Debreceni Egyetem MÉK Kertészettudományi Intézet, valamint 
Dr. Terbe István professor emeritus
Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Zöldség- és 
Gombatermesztési Tanszék

13:05-13:30 Hatékonyság fokozása a kertészeti ágazatokban 
Előadó: Ledó Ferenc elnök,
FruitVeB Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet

13:30-13:55 A kártevők elleni védekezés kihívásai napjaink zöldség- és 
gyümölcstermesztésében 
Előadó: Dr. Pénzes Béla egyetemi tanár,
Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszék

13:55-14:20 Az alma növényvédelmének aktuális problémai 
Előadó: Barkaszi Imre, elnök
Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, Szabolcs- 
Szatmár-Bereg megyei elnök

14:20-14:45 Újdonságok a csonthéjasok termesztésében
Előadó: Dr. Szabó Zoltán egyetemi tanár,
Debreceni Egyetem MÉK Kertészettudományi Intézet
14:45-15:00 Kávészünet

15:00-15:25 Technológiai fejlesztések a görögdinnye termesztésben
Előadó: Dr. Balázs Gábor egyetemi adjunktus,
Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Zöldség- és 
Gombatermesztési Tanszék

15:25-15:50 Miért fontos az egészséges (gyümölcsfa) szaporítóanyag
használata az ültetvények létesítésnél?
Előadó: Dr. Kölber Mária, virológus
Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Non-Profit Kft.

15:50-16:15 Meggypiaci visszatekintés, almapiaci kilátások…
Előadó: Dr. Apáti Ferenc, egyetemi docens, alelnök;
FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet

16:15-16:45 Hozzászólások, kérdések és válaszok

16:45 Konferencia zárása

14:30-18:00 Baromfitenyésztési konferencia

„A baromfitenyésztés aktuális kérdései”
Helyszín: K Pavilon

14:30-14:45 Gondolatébresztő, vitaindító előadás
Bárány László
Master Good Kft.

14:45- 15:15 Figyelemfelkeltő gondolatok a víziszárnyasok takarmányozásáról
Előadó: Gyurcsó Gábor
Agrifirm Magyarország Zrt.

15:15- 15:45 Lehetőségek és törekvések az antibiotikum mentes 
baromfitartás irányába
Előadó: Senánszky Csaba
Herbamix Kft.

15:45-16:15 Korszerű premix és komplett takarmány optimalizálás a termelési 
költségek csökkentése érdekében
Előadó: Mezőlaki Ákos
Agrofeed Kft.

16:15-16:30 Kávészünet

16:30-16:50 A modern takarmányozás megvalósítása az UBM Feed Kft-nél
Előadó: Bukoveczki Tamás
UBM

16:50-17:10 Labormunka, mint a precíziós takarmány alappillére
Előadó: Dr. Kónya Bálint
HL-LAB Környezetvédelmi és Talajvizsgáló Laboratórium

17:10-17:40 Szerves mikroelemek előnyei a broiler takarmányozásban
Előadó: Otto Tim 
Biochem

17:40-18:00 Madárinfluenza elleni védekezés - fókuszban a megelőzés
Előadó: Fábián Imre
HATAGRO Higiénia Kft.

  

ÁLLATTENYÉSZTÉSI BEMUTATÓ TÉR

10:00-10:30 Magyar-tarka show bírálat
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

10:30-11:00 Jersey show bírálat
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

11:00-13:00 Juh-kecske tenyészállat bírálat 
Helyszín: Juh-kecske pavilon

11:00-13:30 Holstein fríz egyéni és ivadékcsoport show bírálat
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

12:30-13:30 Szabadon ugrató I. forduló
Helyszín: Akadályugrató pálya

13:30-18:00 Limousine Magyar Nemzeti Bajnokság 
Helyszín: Szarvasmarha pavilon előtti füves területen

13:30-13:45 2700. Bugac Szikrázó ivadékcsoport bemutató 
3992 Fernando Zsebtolvaj és ivadékainak bemutatása
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

13:45-14:00 Lószínek bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14:00-14:30 Ló tenyészállatok felvezetése
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14:30-15:00 Lovas oktatási bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

15:00-15:30 Fjord karusszel
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

15:30-16:00 Fogatbemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

16:00-16:45 Korlátugratás
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

  

2018. AUGUSZTUS 18. SZOMBAT

9:00-16:20 Sertéstenyésztési konferencia 
„Korunk nagy kérdése: az antibiotikum mentes sertéstartás” 
Helyszín: Egyetemi előadóterem

8:30- 9:00 Regisztráció

9:00-9:30 A felelős antibiotikum használat a sertésgyógyászatban
Előadó: Dr. Nemes Terényi Melinda 
MSD

9:30-10:00 Állatjóléti kérdések: ivartalanítás, farok kurtítás, trendek, 
jogszabályok
Előadó: Dr. Pallós László
MSD

10:00-10:20 Sertéstelepi audit jelentősége
Előadó: Baksa László
Mecsek Pig Kft.

10:20-10:40 Sertéstartó telepek külső-belső járványvédelme
Előadó: Litz Tamás
HATAGRO Higiénia Kft.

10:40-11:00 Kávészünet

11:00- 11:20 ABR program az Alltechtól – csak természetesen….
Előadó: Dr. Nochta Imre 
Alltech Hungary Kft.

11:20- 11:40 Felelős antibiotikum-használat
Előadó: Holbok László
Vitafort Zrt.

11:40- 12:00 Lehetőségek és törekvések az antibiotikum mentes
sertéstartás irányába
Előadó: Senánszky Csaba 
Herbamix Kft.

12:00- 12:20 Mindennapi járványvédelem
Előadó: Dr. Sághy Tibor 
Panadditív Kft.

12:20-13:20 Ebédszünet

13:20- 13:40 Antibiotikum mentes sertéstartás: ZnO és antibiotikum 
felhasználás csökkentésének lehetőségei, takarmány 
adalékanyagokkal
Előadó: Dr. Szendi Róbert
Arravis Kft.

13:40- 14:00 Rovisol Sow® - Koca takarmányozás
Előadó: Németh Csaba 
DSM

14:00- 14:20 Oktani malac takarmányozás 
Előadók: Dr. Nagy Zoltán; Tasnádi Attila 
Agrifirm Magyarország Zrt.

14:20- 14:40 Hőstressz okozta kihívások a sertésállományokban: jelek és 
csökkentési alternatívák
Előadó: Bakti Gergely 
NeoCons Plus Kft.

14:40-15:00 Kávészünet

15:00- 15:20 A jövő sertéstakarmányozása a jelenben tesztelve
Előadó: Lankó Ferenc, Alpár Botond 
Agrofeed Kft.

15:20- 15:40 Antibiotikum felhasználás csökkentése a sertéstartásban
Előadó: Bessenyei István
UBM

15:40- 16:00 Az antibiotikum mentes sertéstartás alternatívái 
Előadó: Dr. Leitold József 
Alpha-Vet Kft.

16:00- 16:20 Koca- és malacmenedzsment gyakorlati kérdései és a Livelle 
takarmányozási program
Előadó: Czár Dávid
Cargill Takarmány Zrt

 13:30- 18:40 Szarvasmarhatenyésztési konferencia 

„A siker a részletekben rejlik”
Helyszín: K Pavilon

13:00-13:30 Regisztráció

13:30-13:55 Tenyészbikák komplex andrológiai vizsgálata
Előadó: Gábor György 
Szarvasmarha egyesületek

13:55-14:15 CLA szerepe a modern szarvasmarha genetikák minél jobb 
kihasználására
Előadó: Gyöngy Zoltán
Arravis Kft.

14:15-14:30 Innovatív megoldások a tőgyhigiéniában - fókuszban a 
munkaerőhiány
Előadó: Varga Adrienn
HATAGRO Higiéniai Kft.

14:30- 14:45 Kávészünet

14:45-15:05 Takarmányhatékonyság és InTouch
Előadó: Daly Eddie
Alltech Hungary Zrt.

15:05-15:25 "Tévedések és Lehetőségek gyakorlati szemmel 
Borjú és üszőnevelési program"
Előadó: Paulicsek János 
Vitafort Zrt.

15:25- 15:45 "A korszerű itatásos borjúnevelés jelentősége a gyakorlatban 
(gyorsított nevelési program)"
Előadó: Csánkné Pozbai Orsolya 
Panadditív Kft.

15:45-16:00 Kávészünet

16:00- 16:30 Az optimális bendőpufferelés takarmány-élettani összefüggései és 
teljesítményre gyakorolt hatásai.
Előadó: Dr. Forgó István 
Agrifirm Magyarország Zrt.

16:30-16:50 A tömegtakarmány analitika aktuális kérdései
Előadó: Pócza Szabolcs
UBM

16:50-17:10 Az AMTS alkalmazása a nagy tejtermelésű tehenek pontosabb 
táplálóanyag szükségletének meghatározásában 
Előadó: Kósa Levente 
Agrofeed Kft.

17:10-17:25 Kávészünet
17:25- 17:45 Szarvasmarha vemhességi tesztek téma
Előadó: Végh Ákos 
Alpha-Vet Kft.

17:45- 18:00 Szenzorok, Big Datta alkalmazása szarvasmarha tenyésztésben
Előadó: Gáti Levente
Szarvasmarha egyesületek

18:00- 18:20 A hőstressz, mint visszatérő probléma: mit tehetünk ellene?
Előadó: Földes Tamás 
NeoCons Plus Kft.

18:20-18:40 "Purina® hízómarha takarmányozási megoldásai"
Előadó: Tóth György 
Cargill Takarmány Zrt.

  

2018. AUGUSZTUS 18. ÁLLATTENYÉSZTÉSI BEMUTATÓ TÉR

 9:45-10:30 Lovas oktatási bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

10:00-14:00 Szarvasmarha testfestés
Helyszín: Szarvasmarha pavilon

10:30-13:30 Ünnepélyes díjkiosztó: juh-kecske, baromfi, szarvasmarha, ló
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

13:30-14:00 Ló tenyészállatok felvezetése
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14.00-14:30 Ló felvezető verseny
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14:30-14:45 Lószínek bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14:45-15:00 2700 Bugac Szikrázó ivadékcsoport bemutató
3992 Fernando Zsebtolvaj és ivadékainak bemutatása
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

15.00-15:30 Fjord karusszel
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

15:30-16:00 Fogatbemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

16:00-16:30 Fogatverseny bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

16:30-17:00 Korlátugratás
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

17:00- Szarvasmarha közönségprogramok (nyírási, fejési bemutató)
Helyszín: Helyszín: Szarvasmarha pavilon

10:00-13:00 Szarvasmarha testfestés
Helyszín: Szarvasmarha pavilon

10:30-11:30 Lovas oktatási bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

10:30-12:30 Juh-kecske szakmai továbbképzés
Helyszín: K pavilon

A juhtenyésztés helyzete és lehetőségei a X. Merinó 
Világkonferencián elhangzottak alapján
Előadó: Dr. Komlósi István dékán, Debreceni Egyetem

A májmétely elleni védekezés hatékony lehetőségei
Előadó: Dr. Jerzsele Ákos egyetemi docens, ÁTE

A juhtenyésztés technológiai berendezéseinek alkalmazási 
lehetőségei egy gyakorló juhtenyésztő tapasztalatai alapján
Előadó: Kiss Gábor magángazda Szabadhídvég Rebeczpuszta tanya

Juhok és kecskék sajtos nyirokcsomó gyulladása
Előadó: Dr. Makrai László egyetemi docens, ÁTE

11:30-13:00 Szarvasmarha fajtabemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

12:30-13:30 Juh-kecske fajtabemutató és értékesítési nap
Helyszín: Juh-kecske pavilon

13:00-14:00 Szarvasmarha felvezetők ügyességi versenye
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

13:00-14:00 Szabadon ugró II
Helyszín: Szabadon ugrató pálya

14:00-14:15 2700 Bugac Szikrázó ivadékcsoport bemutató
3992 Fernando Zsebtolvaj és ivadékainak bemutatása
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14:15-14:30 Lószínek bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14:30-15:00 Ló tenyészállat bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14:30-15:30 Csülökápolási bemutató
Helyszín: Szarvasmarha pavilon

15:00-15:30 Fjord karusszel
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

15:30-16:00 Lovas oktatás bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

16:00-16:30 Fogatok bemutatója
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

16:30- 17:00 Fogatverseny bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

17:00 Szarvasmarha közönségprogramok (nyírási, fejési bemutató)
Helyszín: Szarvasmarha pavilon

 

2018. AUGUSZTUS 19. VASÁRNAP

ÁLLATTENYÉSZTÉSI BEMUTATÓ TÉR

10:00-13:00 Szarvasmarha testfestés
Helyszín: Szarvasmarha pavilon

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx