Nyitva

Farmer- Expo 2018



Az idén XXVII. alkalommal megrendezésre kerülő Debreceni FarmerExpo-n mintegy 200 m2-es impozáns standunkon mutatjuk be a magyar zöldség-gyümölcságazat eredményeit. A zöldségtermesztőket a Délalföldi Kertészek Szövetkezete, a Dombegyházi Euro TÉSz, a FAYLEN Gomba Kft., a Hódkertész Kft., a Róna Ker-Tész Kft. és a Hortico Régió 2000 Kft. reprezentálta, bemutatva a zöldség-termesztés és a termelői összefogás eredményességét.

A látogatók nagy érdeklődést mutattak a legújabb paradicsom, paprika, kápia, hagyma és dinnye fajták, valamint a legújabb postharvest megoldások iránt.

Szintén nagy volt az érdeklődés a ChillER Manufaktúra termékei iránt is, a chiliből készült szószok, őrlemények és csatnik olyan újdonságok, amelyek színesítik a gasztronómiai termékpalettát. A Freshday Kft. walking boxai és csomagolt, szeletelt alma termékei, valamint panyolai Panyolium aszalványai, hagyományos eljárással főzött szilvalekvárja szintén sok érdeklődőt vonzott.

A gyümölcstermesztési standunkon az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is a hazánkban legnagyobb területen termesztett gyümölcsfaj, az alma kapta a legnagyobb figyelmet. A kiállítóink között szerepelt az Almarégió Kft., az Apagy-Tész 2007 Kft., a Nagykálló-Tész Kft., a Nyírfruct Termelői és Értékesítő Szövetkezet, a Szatmárkert-Hodász Szövetkezet, a Szatmári Ízek Kft., a Tuzsér és Térsége Szövetkezet, a Valentin Tész 2002 Szövetkezet, a Zöld Kert-Tész Szövetkezet és az ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

A „Merre tovább Szabolcsi alma?..” program újabb állomásaként a térség legjelentősebb almatermesztői ültek egy asztalhoz a feldolgozókkal és kereskedőkkel annak érdekében, hogy az idén kialakult helyzetet értékeljék és a felmerülő problémákra megoldási javaslatot fogalmazzanak meg.
A program részeként meghirdettük a „Szabolcs Aranya” fogyasztást ösztönző programunkat, mely az Agrármarketing Centrum támogatását is élvezi. Külön öröm számunkra, hogy Nagy István agrárminiszter úr a mi standunkon tartotta meg sajtótájékoztatóját, amelyen a sajtó képviselői tehették fel az ágazattal kapcsolatos kérdéseiket.
A FarmereExpo keretében mintegy kétszáz résztvevővel tartottunk meg a „Aktuális problémák és megoldások a kertészeti ágazatban” című Konferenciánkat, melyről a későbbiekben részletesen beszámolunk.

 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx