Nyitva

Bizakodó és pozitív hangulat jellemezte az Expót



Nagyon jó idő, verőfényes napsütés volt tapasztalható a 29. Farmer-Expo utolsó napján.

A Napló pénteki ottjártakor valószínűleg emiatt volt impozáns tömeg a rendezvényen. Általános tapasztalat, hogy zömmel kisgyermekes családok voltak jelen a rendezvényen, a kicsik számára pedig az állatok voltak a legfőbb látnivalók. Egri Julianna már többször járt a rendezvényen, elmondása szerint főleg a gyerekek miatt járnak, akik itt kedvükre simogathatják az állatokat, valamint felülhetnek a különböző mezőgazdasági gépekre.

Vonzó az agrárium
– Kijöttünk, amikor én gyerek voltam, és most azt szeretném, hogy ők is lássák, hogyan néz ki egy kiállítás – ezt már Mogyorósiné Kulcsár Katalin mondta a Napló érdeklődésére. Hozzátette, a gyerekeket legfőképpen az állatok, a lovak, a juhok, a mangalicák érdeklik. – Mindenféle kiállítás vonz engem, ami a mezőgazdasággal és az állatokkal kapcsolatos, a gyerekeket esetleg majd a későbbiekben érdekli csak igazán – válaszolta.

Fésűs Andrásné az unokájával érkezett az Expóra, elmondta, miatta vannak ott elsősorban. Hozzáfűzte, agrármérnökként neki a szakmája is kapcsolódik az Expóhoz. Tapasztalata szerint a koronavírustól való félem közrejátszhat abban, hogy egy-egy cég nem jelent meg.

Gyurcsán Mihály több mint 22 éve vesz részt a kiállításon. A Nyíregyházáról érkező, lovászként dolgozó férfi barátokkal szokott jönni, de rengeteg ismerőst szerzett az itt tartózkodása alatt is. A Napló tapasztalata szerint a rendezvényre jórészt olyan látogatók érkeznek, akiknek valamilyen közelebbi kapcsolata van a mezőgazdasággal: ők maguk vagy valamelyik ismerősük, családtagjuk tevékenykedik ebben a közegben.

Évenkénti találkozások
Pozitív élményekről számolt be a Bárándról érkező Erdei Roland, agrármérnök, aki egyben csilipaprika termesztéssel is foglalkozik. Ők immáron negyedik éve vesznek részt az Expón. – Az emberek tudatosan jönnek már csilit venni – hangsúlyozta. Elmondta, féltek az idei évtől, hiszen kisebb kiállítás szerveztek, valamint tartottak attól, hogy kevesebben fognak érkezni. – A forgalomban egyáltalán nem tapasztalható visszaesés – számolt be a Napló érdeklődésére.

Erdei Roland kiemelte, tapasztalatuk szerint rengeteg visszatérő vendégük van a sok új mellett. Hasonló élményekről számolt be Debreczeni Ildikó kistermelő, sajtkészítő is. Kifejtette, sok olyan ember van, akivel csak évente itt az Expo ideje alatt találkoznak, emellett olyan vendégük is van, aki csak miattuk érkezik ide. Ők harmadik alkalommal jelennek meg a rendezvényen. – Ez reklámnak is jó, valamint beépült a debreceniek tudatába az Expo – fűzte hozzá. Ő arról számolt be, hogy augusztus 20-át leszámítva inkább csökkent a forgalmuk.

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx