Nyitva

30 ezer látogató bizonyította a debreceni Farmer Expo jelentőségét



Debrecen - Korszerű állattenyésztés és növénytermesztés, fajtabemutatók és szakmai programok: a Farmer Expo csúcsot döntött.
A mezőgazdaság minden ágazata képviseltette magát a jubileumi Farmer Expón. Csaknem 300 kiállító hozta el a korszerű állattenyésztés és növénytermesztés technológiai kínálatát. Az idei seregszemlén megnövekedett érdeklődést tapasztaltak a kiállítók a mezőgazdasági gépek iránt.

 

A fajtabemutatók is népszerűek voltak, az állattenyésztők ugyanis folyamatosan keresik a legjobb hozamú fajtákat. Átfogó agrárfórumot is tartottak az idei Farmer Expón. A tanácskozáson Mezei Dávid, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár bejelentette: az 1300 milliárd forintos vidékfejlesztési programból 900 milliárd már elérhető. Ennek felhasználását szorgalmazta, mielőtt az unió esetleg megnyirbálná az agrárpénzeket.

A szakkiállításon nagy hangsúlyt kaptak a szakmai programok. A négy nap során összesen 60 ilyen rendezvény volt, köztük sokféle ágazati fórum. Ezeken rendre 100-200 agrárvállalkozó vett részt.

- A Dunántúlról is többen érkeztek ezekre a fórumokra, tehát látszik, hogy a tudásnak van vonzereje. A Farmer Expo pedig tudást közvetít – hangsúlyozta Vaszkó László vásárigazgató.

A 25. Farmer Expo csúcsot döntött augusztus 20-án, amikor több mint 11 ezren látogattak el a rendezvényre. A jubileumi szakkiállítás körülbelül 30 ezer látogatót vonzott Debrecenbe.

Forrás: dehir.hu

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx