Nyitva

300 kiállító várja az érdelődőket a Farmer Expón - videóval17 ezer négyzetméteren 300 kiállító. Két hét múlva kezdődik Debrecenben a 28. Farmer Expo. A nyitónapon Nagy István agrárminiszter tart előadást a vízgazdálkodással és a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekről. Augusztus 15. és 18. között szakmai konferenciák, fajta- és gasztrobemutatók, valamint látványos közönségprogramok is várják majd az érdeklődőket a Böszörményi úti campuson.

Tavaly több mint 32 ezer látogatót vonzott Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása. A legkorszerűbb gépeket ki is próbálhatták a látogatók, de az egészséges magyar zöldségeket és gyümölcsöket is meg lehetett kóstolni. A 28. Farmer Expón idén is megrendezik a HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti konferenciát, ami a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik majd. A rendezvény szervezői fontosnak tartják a szakmaiság erősítését. 

300 kiállító várja az érdelődőket a Farmer Expón – videóval

- Olyan szakmai és tudományos információk továbbadását tűztük célul, amelyekről úgy gondoljuk, hogy már a 20. században is, de a 21. században pláne elengedhetetlenek a modern agrárium fejlődéséhez - mondta Vaszkó László, a Farmer Expo vásárigazgatója.

A mostani kiállítás egyik központi témája a vízgazdálkodás lesz. Az utóbbi években a megye agráriumának életét alapvetően ez határozta meg

– erről már a Nemzeti Agárgazdasági Kamara hajdú-bihari elnöke beszélt. Szólláth Tibor azt mondta: az elmúlt évek munkája végre meghozta gyümölcsét.

- 2019-ben és 2020-ban az országban bekövetkező vízügyi beruházások jelentős része, majdnem kétharmada Hajdú-Bihar megyét fogja érinteni, szóval ez egy jelentős siker és egy jelentős lehetőség is a megye számára - mondta Szólláth Tibor.

A megyei szervezet erdélyi és partiumi gazdákat is meghívott a rendezvényre, hogy ezzel segítsék munkájukat. A szakkiállíás és vásár legfontosabb küldetése, hogy szakmai információkat biztosítson az érdeklődőknek.

- Ennek két úton tudnak eleget tenni. Egyrészt az állatbemutatókkal, különböző állatfajokból felvezetések, bírálatok, fajtabemutatók és egyéb fajtákhoz kapcsolódó rendezvények lesznek, a másik pedig a szakmai rendezvény - emelte ki Béri Béla egyetemi docens.

Az expón a Magyarok Kenyere program részeként kenyérünnepet is rendeznek. A leglátványosabb bemutatónak pedig az ország legkisebb és legnagyobb lovának műsora ígérkezik.

 

Dehir - Újra Farmer Expo Debrecenben

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx