Nyitva

HíreinkVan-e kiút a háború, az aszály és az infláció által okozott agrárválságból? – 31. Farmer-Expó Debrecenben

A szakmai programok meghívott előadóitól azt várják, hogy rámutassanak a gazdálkodók rendelkezésére álló kitörési pontokra. Nagy István agrárminiszter is beszédet mond a megnyitón. 
Augusztus 17. és 20. között rendezik meg a 31. Farmer-Expót a Debrecni Egyetem Böszörményi úti Campusán, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót a szervező V-Trade Kiállítások Kft. augusztus 4-én egy belvárosi vendéglátóhelyen.

Vaszkó László vásárigazgató elmondta, a Farmer-Expó egy kommunikációs színtér, amely mindig elsősorban az üzletről szól, hiszen a kiállítók ilyenkor a partnereikkel akarnak találkozni és üzleti forgalmat generálni. Ugyanakkor a kiállítások mellett rendszeresen tartanak szakmai rendezvényeket is, a szervezőknek ugyanis célja egy helyre koncentrálni az elméleti és üzleti tudást. A vásárigazgató kifejtette, minden évben igyekeznek megtalálni az agráriumot érintő legégetőbb problémákat, a mostani expón ezért minden a kiszámíthatatlanságról szól. Mint mondta, jelenleg egyszerre 4 válság is sújtja a gazdálkodást: a szomszédban zajló háború, az évszázadok óta nem tapasztalt mértékű aszály, a hiperinfláció és a piaci kiszámíthatatlanság.

 Polgár Tóth Tamás

Kissné Gyarmati Ágnes, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hajdú-Bihar megyei igazgatója elmondta, a NAK évek óta társszervezője a Farmer-Expónak. Az igazgató bízik abban, hogy a gazdák a szakmai programokon keresztül választ kaphatnak a kérdéseikre. „Nem biztos, hogy a szakemberek tudják a csodaszert, de biztos vagyok abban, hogy rá tudnak mutatni arra, hol vannak azok a kitörési pontok, amelyek ebben a nehéz helyzetben kiutat jelenthetnek a gazdálkodók számára” – fogalmazott. Kissné Gyarmati Ágnes azt is elmondta, a Magyarok Kenyere program keretében a Farmer-Expón ismét megtartják az új kenyér ünnepét, a különböző egyházak képviselői fogják megáldani, illetve megszentelni Hajdú-Bihar megye kenyerét.

 Polgár Tóth Tamás

Az agrárminiszter készül

A Farmer-Expó megnyitóján a tavalyi évhez hasonlóan ismét részt vesz és beszédet mond Nagy István agrárminiszter. Megkérdeztük a szervezőket, hogy a történelmi aszályra és az aszály veszélyhelyzeti operatív törzs néhány nappal ezelőtti létrehozására tekintettel számítanak-e valamilyen bejelentésre a minisztertől.
„Miniszter úr minden évben készül valamire” – fogalmazott Vaszkó László, hozzátéve, hogy Nagy István minden alkalommal alaposan készül a Farmer-Expón elmondott beszédére, ezért most is vár tőle valamilyen egyedi megszólalást.

Galéria: Nagy István beszél a tavalyi Farmer-Expón (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA) Polgár Tóth Tamás

A sajtó megjelent képviselőinek a szervezők kiosztották a Farmer-Expó programfüzetét is, ebből látható, hogy Vaszkó László szavainak megfelelően idén a tematikában kiemelt szerepet kap az aszály, az infláció és a háború agráriumra gyakorolt hatása, valamint a válságból való kiútkeresés. Augusztus 18-án 10 órától párhuzamosan tartanak ezekben a témákban növénytermesztési kerekasztal-beszélgetést, valamint zöldség-gyümölcs kertészeti konferenciát, amelyeken az előadók között szerepelnek többek között az Agrárminisztérium képviselői és a tudományos élet szereplői is.

A négy napig tartó rendezvényre 2500 forintba kerül egy belépőjegy, amelyet idén először online is megvásárolhatnak az érdeklődők.

Forrás: debreciner.hu

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx