Nyitva

HíreinkIdén 31. alkalommal rendezik meg a debreceni Farmer Expót

Harmincezer látogatót várnak az idei Farmer Expóra, amelyet augusztus 17–20. között rendeznek meg a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán – jelentették be a szervezők a sajtótájékoztatón.
 

Vaszkó László vásárigazgató, a szervező V-Trade Kiállítások Kft. ügyvezetője jelezte: a 31. expón és a részeként megrendezésre kerülő zöldség-gyümölcs és kertészeti szakkiállításon 17 ezer négyzetméteren mintegy 330 kiállító mutatkozik be, ami enyhe növekedés a tavalyihoz képest – értesült a közleményből az Agro Napló.

A kiállítás minden évben tükrözi az agrárium helyzetét, amelyben legfontosabb a kiszámíthatóság. Ezúttal azonban a háború, az évszázados aszály és a piaci kiszámíthatatlanság nyomja rá a bélyegét – tette hozzá.

Jól mutatják ezt a Farmer Expo keretében rendezendő konferenciák, ahol olyan kérdések kerülnek terítékre, mint lehet-e jövője a mezőgazdasági termelésnek a Kárpát-medencében, van-e, lesz-e elég víz ehhez, hogyan befolyásolja a vízhiány a szántóföldi növény- és zöldségtermesztést, avagy elmondható-e, hogy válságban van a magyar állattenyésztés – sorolta a vásárigazgató.

Az állatfajok közül idén a juhot övezi kiemelt figyelem a Farmer-Expón: a szakszövetség magyar juh napot rendez, amelynek során fajtaismertetővel egybekötött juh tenyészállat-bemutatóra várnak minden érdeklődőt – mondta Vaszkó László megjegyezve, hogy a juh mellett nyúl-, kecske-, ló-, baromfi- és szarvasmarha-bemutatókat is szerveznek.

A mintegy 200 bemutatásra kerülő ló között most első alkalommal hús- és hidegvérű lovak is lesznek. Az expóra az összes állami ménes elküldi az ötösfogatát is – említette a vásárigazgató.

Mint általában, a vásárterület legnagyobb részét ezúttal is a mezőgazdasági gépek foglalják majd el – jegyezte meg.

Kissné Gyarmati Ágnes, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hajdú-bihari igazgatója hozzátette: a Farmer Expo keretében tartják a megyei kenyérünnepet, felszentelik az újkenyeret és tájékoztatókat tartanak a NAK támogatási rendszeréről.

Forrás: agronaplo.hu
 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx