Nyitva

Híreink„A baromfitenyésztés aktuális kérdései” Baromfi konferencia témái és előadói

..................................................................................................................................................................................................
 
2018. AUGUSZTUS 17. 
14:30-18:00  Baromfi Konferencia 
„A baromfitenyésztés aktuális kérdései”

 
14:30-14:45  Gondolatébresztő, vitaindító előadás
Bárány László (Master Good Kft.)
                                     
 
...........................................................................................................................................................................................

14:45- 15:15 Figyelemfelkeltő gondolatok a víziszárnyasok takarmányozásáról
A magyar víziszárnyas ágazat erősen exportorientált és méltán világhíres, nemzetgazdaságilag is fontos, kiemelt terület. Sajnos ezt az ágazatot is jelentős negatív hatások érték az elmúlt években, többek közt a madárinfluenza, de érdemes megemlíteni a takarmány és az összes járulékos költség folyamatos emelkedését is, nem beszélve az állandó munkaerőhiányról.
Mivel a költségek 60-70%-át a takarmányozási költségek adják, ezért szükségszerű, hogy a termelők a lehető legköltséghatékonyabban takarmányozzák állományukat, a termelési eredmények negatív hatása nélkül, hogy a madarak genetikai teljesítőképességük maximumát tudják nyújtani.
Előadásomban arra keresem a választ, milyen megoldandó anomáliák vannak a víziszárnyasok takarmányozásában és ezeket milyen céltudatos kutatásokkal lehet megoldani, valamint a takarmányozás területén milyen egyéb költségcsökkentő lehetőségek rejlenek amely nagyban elősegítené a víziszárnyas ágazat jövedelmezőségét.     

Előadó: Gyurcsó Gábor (Agrifirm Magyarország Zrt.)
2006-ban diplomázott a Kaposvári Egyetem Állattudományi Karán, mint agrármérnök, majd ugyanitt 2009-ben takarmányozási szakmérnökként másoddiplomát szerzett. Jelenleg a Mosonmagyaróvári Ujhelyi Imre Állattudományi Doktori Iskola doktorjelöltje, témája a Valin ellátás hatása a brojler csirkék takarmányozásában.2006-ben a Cargill Magyarország Zrt-nél kezdte a pályafutását, mint értékesítő, majd később a Cargill Budaörsi központjában mint formulázó és alapanyag-beszerző tevékenykedett. 2007.-tól a Bonafarm Bábolna Takarmány Kft. jogelődjénél folyttata karrierjét, mint receptúrázó mérnök, termékfejlesztő, majd termékmanager, később mint receptgazdálkodási vezető &vezető baromfi szaktanácsadó. Releváns tapasztalatokat szerzett a termékfejlesztés, a receptgazdálkodás és a haszonállat-takarmányozás területén. 2017-től az Agrifirm Magyarország Zrt. baromfi kereskedelmi és termékfejlesztési vezetője. Tevékenységi körébe tartozik a baromfi értékesítési és szaktanácsadói csapat koordinálása belföldön és külföldön, a baromfi termékek fejlesztése és receptúrázása továbbá a kiskereskedelmi csapat vezetése is.
...........................................................................................................................................................................................
       
15:15- 15:45  Lehetőségek és törekvések az antibiotikum mentes baromfitartás irányába
Az egyre intenzívebbé váló baromfihús- és tojás-termelés lehetőségét az elmúlt évek genetikai, takarmányozás-tudományi és tartás-technológiai fejlesztései adják meg.
A nagytömegben, stresszes környezetben tartott, felpörgetett anyagcserével bíró hibrid fajták termelési- és egészségügyi-paramétereinek megőrzése egyre nehezebb feladat elé állítja a szakembereket.
A gyógyszerek felhasználásáról szóló statisztikák arról adnak tájékoztatást, hogy az elmúlt években nagy mértékben megnövekedett nem csak a kuratív céllal, hanem a prevenciós céllal adagolt antibiotikumok mennyisége is. Az elmúlt 10-15 évben számos olyan új információ látott napvilágot, amelyek az antibiotikum-mentes hizlalás/tartás lehetőségét vetítik előre.
Ez egy komplex rendszer (környezeti higiénia, takarmány-adalékok, alternatív táplálóanyag források, GYÓGYNÖVÉNYEK, probiotikus mikrobák, stb.) amelynek egyik szegmenséből mutatok be részleteket előadásomban.

 Előadó: Senánszky Csaba (Herbamix Kft.)
1996  Állatorvos-Tudományi Egyetem, Budapest, állatorvos-doktor
1998 - 2002 Sanofi-Phylaxia Zrt, Budapest, területi képviselő
2002  Állatorvos-Tudományi Egyetem, Budapest, Élelmiszer-higiénikus szakállatorvos
2002 - 2004 UNITED Animal Health Kft, Bana, gyógyszer-forgalmazás, ügyvezető
2004 - napjainkig HERBAMIX TRADE KFT, gyógynövényes takarmány-kiegészítők fejlesztése, gyártása, forgalmazása bel – és külföldön, ügyvezető
                              ...........................................................................................................................................................................................
 
15:45-16:15 Korszerű premix és komplett takarmány optimalizálás a termelési költségek csökkentése érdekében
Az előadás során bemutatásra kerül, hogy egy korszerű komplett takarmány milyen alapanyagokból és kiegészítőkből tevődik össze, valamit ezek részaránya milyen mértékben befolyásolja a takarmány közvetlen költségét. Néhány gyakorlati példán keresztül kerül bemutatásra és összehasonlításra  a korábbi nyersfehérje alapú és a modern esszenciális aminosavakat alapul vevő ideális fehérje szintet követő takarmányozás. Komoly figyelmet szentelünk az alternatív alapanyagok felhasználási lehetőségeire és azok gyakorlati példákon keresztüli bemutatására.
Végül pedig a premixek vitamin és mikroelem szintjeinek a pontos élettani szükségletek figyelembevétele  alapján történő meghatározásával foglalkozunk.

Előadó: Mezőlaki Ákos  (Agrofeed Kft.)
1999. október 3-tól a „Duna Gyöngye 2000” Mg. Zrt.-ben dolgoztam, mint állattenyésztési- és takarmányozási ágazatvezető. 2010. december 1-től a Prophyl Állategészségügyi és Diagnosztikai Kft. vakcina hatékonysági és ártalmatlansági vizsgálataival foglalkozó telephelyének vezetésével, majd emellett a Kft. kommersz embrió előállításával foglalkozó egységének az irányításával foglalkoztam. 2017. február 6-tól az Agrofeed Kft. baromfi majd export üzletágában dolgozom, mint baromfi takarmányozási szaktanácsadó.  Feladatainkból adódóan elsősorban külföldi partnereinknek készítünk premix és komplett takarmányozási javaslatokat, valamint kollégáimmal közösen takarmányozási, tartási, technológiai és állategészségügyi szolgáltatást végzünk partnereink számára.
                                  ..........................................................................................................................................................................................

16:30-16:50 A modern takarmányozás megvalósítása az UBM Feed Kft-nél
Előadásom keretében szeretnék beszélni az enzimek használatáról, a keverő üzemek újszerű műszaki megoldásairól (egész búza, folyékony enzim), valamint a kísérleti telepünkön elért eredményeinkről. Továbbá érinteném a közeljövő kihívásait a baromfi takarmányozásban.

Előadó: Bukoveczki Tamás (UBM)
 Felsőfokú tanulmányaimat 1992-ben kezdtem el a DATE ÁTFK Hódmezővásárhelyi Főiskolai Karán.Később 1999-ben a Budapesti PSZF hallgatójaként agrár közgazdász diplomát szereztem.Tanulmányaimat 2006-2008 között,Gödöllőn folytattam ahol Taakarmány gazdálkodási szakmérnökként végeztem.Iskolai éveim után a KAVSZ tejelő szarvasmarha telepén műszakvezetőként kezdtem el dolgozni,majd 1999-ben kerültem a Kabai Táp Zrt.-hez(később Cehave és Agrifirm Mo.Zrt.)ahol az első időkben üzemvezető-helyettesként majd vezető formulázóként tevékenykedtem 18 éven keresztül. 2017. decemberében csatlakoztam az UBM Feed Kft.-hez,ahol receptgazdálkodó,termékfejlesztőként dolgozom.
                                  
...........................................................................................................................................................................................

16:50-17:10 Labormunka, mint a precíziós takarmány alappillére
A precíziós gazdálkodás célja, hogy jó minőségű, biztonságos élelmiszert állítson elő úgy, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat (takarmány, víz, energia stb.) a lehető leghatékonyabb használja fel. 
A precíziós takarmányozás célja, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű takarmány jusson a megfelelő időben az állathoz. Ehhez ismerni kell a keveréktakarmányok és takarmány alapanyagok pontos összetételét, táplálóértékét, az állatok aktuális tápanyag szükségletét.
Ehhez elengedhetetlen a takarmányok, valamint alapanyagaik megfelelő mintavétele és kémiai összetételének vizsgálata. Itt dolgoztunk ki egy olyan eljárást, mely alapján jó bizonyossággal megmondható, hogy a takarmány tartalmazza-e a minőségi tanúsítványban deklarált összetételt.

Előadó: Dr. Kónya Bálint (HL-LAB Környezetvédelmi és Talajvizsgáló Laboratórium)
Vegyész diplomámat 2007-ben, kémia szakos tanári diplomámat 2010-ben, PhD fokozatomat pedig 2012-ben szereztem a Debreceni Egyetemen. Tudományos munkámról számos publikáció, poszter és előadás jelent meg nemzetközi folyóiratokban és konferenciákon. 2012 óta dolgozom a ProKat Mérnöki Iroda Kft-nél, a HL-LAB Környezetvédelmi és Talajvizsgáló Laboratórium laboratóriumvezetőjeként, idei évtől pedig ügyvezető-helyetteseként.
 
...........................................................................................................................................................................................
                                    
17:10-17:40 Szerves mikroelemek előnyei a broiler takarmányozásban

A szerves mikroelemek  - Zn, Cu, Fe, Ca, Mn - jelentősége a haszonállatok takarmányozásában.
Amennyiben nem megfelelő szintű /mértékű a nyomelem bevitel, az állatok a genetikai képességük alatt termelnek.
Az ECO Trace kelátok formájában biztosítja az optimális nyomelem szintet.  A kelátok megfelelő mértékben szívódnak fel, az állatok egészségügyi, termelési paraméterei javulnak.

Előadó: Otto Tim  (Biochem)
Graduated as agricultural engineer / Agrármérnöki diploma.
Four years breeding manager in German sow breeding company / Német sertéstenyésztő cégnél tenyésztésvezető 4 évig.
Eight years sales manager in a Dutch feed mill / Holland takarmánykeverő cégél értékesítési vezető.
Three years country manager Germany in an American feed additives company / Amerikai takarmány adalék gyártó cégél régióvezető.Since more than two years Regional Technical Manager South Eastern Europe in Biochem / Biochem Regionális Technikai vezető Kelet Európai régióban.
...........................................................................................................................................................................................
                                   
17:40-18:00 Madárinfluenza elleni védekezés - fókuszban a megelőzés
Egy korszerű, intenzív baromfitartó telep számára nem ismeretlen probléma a járványok okozta kockázat. Manapság a nyereséges termelés fenntartása érdekében egyre nagyobb figyelmet fordítanak a gazdálkodók a megelőzés eszközeire.  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal együttműködésben már hosszú évek óta támogatjuk a gazdálkodók munkáját járványmegelőzési technológiák, biosecurity programok kidolgozásával és szaktanácsadással. Tapasztalataink alapján a megelőzés és a felkészültség mindig kifizetődőbb, mint a már fellépett probléma kezelése. Fókuszban a fenntartható és versenyképes gazdálkodás.

Előadó: Fábián Imre, kereskedelmi igazgató (HATAGRO Higiénia Kft.)
„Végzettségemet tekintve okleveles agrármérnök vagyok, 1992-ben diplomáztam a Pannon Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaság Tudományi Karán, Mosonmagyaróváron. 2000 óta dolgozok a HAT-AGRO Higiénia Kft-nél. Kezdetben területi vezetőként, 4 éve kereskedelmi igazgatóként. Az előadásomban szeretném bemutatni, miért a HAT-AGRO Higiénia Kft. termékei a megelőzés eszközei.”
                  ...........................................................................................................................................................................................             
 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2021. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
x x x