Nyitva

Több mint harminc ezer látogató a debreceni Farmer expónRendkívüli volt az érdeklődés az idei debreceni Farmer expo iránt: a pénteken véget ért 30. jubileumi nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítást több mint harminc ezren keresték fel az egyetem Böszörményi úti campusán - jelezte a vásárzárást követően Vaszkó László vásárigazgató az MTI-nek.

    "Az expo ismét bebizonyította, hogy a személyes kapcsolatoknál nincs értékesebb üzleti modell, a szakemberek és az érdeklődők egyaránt vágytak már a találkozásra, a beszélgetésre" - mondta.
    A 16 ezer négyzetméteren bemutatkozó több mint 330 kiállító cég többsége üzleti szempontból is elégedett volt, számos portéka talált gazdára, a kistermelők többsége pedig mindent eladott a vásárban - összegezte az igazgató.
    Különösen nagy volt az érdeklődés a szakmai programok iránt: az agrárgazdasági kamara konferenciájáén több mint kétszázan vettek részt, de száznál több látogatója volt a gyepgazdálkodási, illetve az állattenyésztési szakmai fórumoknak is - tette hozzá Vaszkó László megjegyezve, hogy soha annyi ló, illetve szarvasmarha nem volt még az expo kiállításain, mint az idén.
    Nagy sikere volt a lovas- és fogathajtó versenyeknek, és a debreceni  nagydíjért folyó karneváli lovaskupa újraélesztésének - fűzte hozzá.
    Vaszkó László szerint az idei Farmer expón különös hangsúlyt kapott a tudás, a szakmai fejlődés az ágazatban. Nagy István agrárminiszter az expón azt mondta, "sikeres agrárium csak megfelelő tudás birtokában lehet".
    Ennek szellemében kötött szakmai képzési együttműködési megállapodást az expón a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezete és a Debreceni Egyetem (DE) mezőgazdaság-, élelmiszertudományi és környezetgazdálkodási kara, illetve a kar és az Északi Agrárszakképzési Centrum.
    Előbbi megállapodás révén számos szakmai területen nyílik lehetőség a közös munkára, amelynek eredményeként az agrárium számára szükséges, naprakész gyakorlati irányultságú szakemberek specializációja már a képzésük időszakában elkezdődhet. Utóbbi megállapodás pedig egyebek mellett lehetővé teszi, hogy a középfokú agrárszakképzésben végzett hallgatók könnyebben juthatnak be a mezőgazdasági karra.
    Vaszkó László az MTI-nek elmondta azt is, hogy máris megkezdték a jövő évi Farmer expo szervezését, a mely a vidéki Magyarország legnagyobb agrár seregszemléjévé nőtte ki magát.

Forrás: mixonline.hu 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2022. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
x x x