Nyitva

Papp László: a város büszke a Farmer Expóra



Debrecen – Megnyitotta kapuit a népszerű szakvásár. A polgármester emléklappal köszönte meg a szervezők munkáját.

 
 
Magyarország egyik vezető Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítása, a Farmer Expo komoly jubileumhoz érkezett. Immár 25. alkalommal nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a színvonalas rendezvény, melynek helyszíne a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság területe (Debrecen, Böszörményi u. 138.).

 
A tömegeket vonzó, népszerű eseményen felszólalt a város polgármestere. Papp László elmondta, Debrecen számára fontos a rendezvény, illeszkedik a város filozófiájához. Mint hangsúlyozta, a magyar és a debreceni gazdaságon belül a debreceni feldolgozóipar, ami részben mezőgazdasági termékek feldolgozására épül, egyre jelentősebb. Újraindult a debreceni dohánygyártás, erősödik a Debreceni Konzervgyár és a debreceni tejipar is pozitív jövőképet tud felmutatni és jelentős fejlődésnek indult.

A város büszke a Farmer Expóra – mondta a polgármester, és egy emléklappal köszönte meg a Vaszkó-család munkáját.

A Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a szakvásár megnyitóján az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

- Tudás, innováció, információ, együttműködés – ezek azok a kulcsdolgok, amik még erősebbé tehetnek a világ gazdaságának és a mezőgazdaságot körbevevő környezetnek a változásaival szemben - jelentette ki Feldman Zsolt.

A Nemzeti Agrárgazdasági kamara alelnöke úgy fogalmazott: ez a tenni akarás és az együttműködés expója.

- Az innovációtól kezdve, a versenyképesség fokozásáig, a tudás átadásáig, az információk átadásáig minden benne van, ezeken az expókon információt, tapasztalatot szerezhettek az itt levők - mondta Zászlós Tibor.

A Farmer Expo már Kelet-Magyarország legnagyobb agrárrendezvénye: idén csaknem 300 kiállító 16 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

- Próbáljuk felkutatni, megtalálni azokat a legfrissebb tudományos információkat vagy szakmai információkat, amivel a gazdák gazdagabbak lehetnek, amivel hatékonyabban tudhatnak termelni - hallhattuk Vaszkó László vásárigazgatót.

A 25. Farmer Expo augusztus 21-éig látogatható, a szakkiállításra 30 ezer embert várnak.

Forrás: dehir.hu

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx