Nyitva

Papp: A mezőgazdaság lehetőség, nem adottság



Debrecen – Elkészült az a gazdaságfejlesztési program, amely a mezőgazdaságot és az arra épülő élelmiszeripart, mint húzóágazatot nevesíti a város és ezzel együtt a megye és a régió gazdasági életében – mondta dr. Papp László a kétnapos 23. Farmer Expo Nemzetközi Mezőgazdasági, Élelmiszeripari- és IX. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás vasárnapi megnyitóján.

A debreceni alpolgármester hangsúlyozta: az elmúlt másfél évtizedben a város inkább adottságként kezelte a feldolgozó- és élelmiszeripart, ám a jövőben ezt az ágazatot lehetőségként fogják kezelni.

– A megye minden gazdálkodójának változást hozhat az a folyamatban lévő program, amely sikere esetén 30 ezer hektárnyi termőterület öntözhetősége biztosítható. A jelentős összefogást igénylő fejlesztésről számos szereplővel egyeztettünk. Ha komolyan vesszük a kijelentést, hogy az európai uniós források 60 százalékát a gazdaságfejlesztésre kell fordítani, akkor a következő hét évben több mint négyezer milliárd forintot kell a magyar gazdaságnak felhasználnia. A kérdés az, a kis- és középvállalkozások felkészültek-e a forrás okos, hatékony felhasználására. A város a lehető legnagyobb segítséget nyújtja ehhez – fogalmazott a fideszes debreceni polgármesterjelölt.

Fotó: HBN

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx