Nyitva

Nem marad el az idei Farmer Expo, csak némiképp átalakul



Immár huszonkilencedik alkalommal rendezik meg a mezőgazdasági vásárt Debrecenben.

A kormány július 30-i bejelentésének megfelelően, az biztonsági előírások teljes betartásával rendezik meg a találkozót augusztus 18. és 21. között, a Debreceni Egyetem Böszörményi út campusán. Az esemény részleteiről hétfőn tartott sajtótájékoztatót Vaszkó László, a vásár főszervezője. Kiemelte, az elmúlt időszakban folyamatosan kommunikáltak az operatív törzzsel és a minisztériumokkal, valamint nagyon sok virtuális konferencián vettünk részt, de a valódi beszélgetések és a kiállítás ennél sokkal hatékonyabb lesz.

„Az agrár beszállítóiparban sok 60 év feletti kolléga dolgozik, akik egészségük védelmében nem jelennek meg az idei seregszemlén. A gazdasági ösztönzés egyik leghatékonyabb eszköze még mindig a kiállítás”

– fogalmazott a szakember. Vaszkó László arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki, aki ellátogat az 2020-as kiállításra, a helyszínen maszkot kap, emellett rengeteg kézfertőtlenítési és több, kézmosásra alkalmas pont is rendelkezésre áll majd.

– A kiállító cégeket úgy helyezzük el, hogy jól megközelíthetőek legyenek, de ne alakuljanak ki nagy csoportosulások. Az Agrár-pályán található lelátón köröket rajzolunk majd az ülésrend betartására. Kiscsoportos szakmai találkozók lesznek a három teniszcsarnokban – jegyezte meg a főszervező, majd hozzáfűzte, ebben az évben az állattenyésztési bemutatón csak lovak lesznek, a sertéseket ugyanis a Nébih az ASP miatt nem engedte be, azonban felkészült előadók is közreműködnek az állattenyésztéssel kapcsolatban.

A főszervező arra is rámutatott, hogy elkészült az új állatbemutató tér, mely idén először új funkciót is kap, az ünnepélyes megnyitónak ugyanis az itt felépített ideiglenes színpad ad helyet. A vendégek a lelátókra felfestett ülőhelyekről követhetik az eseményeket, például a Magyarok Kenyere program részeként idén is megrendezendő Kenyérünnepet. – A közönségprogramok közül is kiemelkedik az a fogathajtó-mesterkurzus, amit Dobrovitz József fogathajtó világbajnok tart majd a térség amatőr fogathajtó versenyzőinek. Felélesztenénk a Virágkarneváli Kupa hagyományát, amely rendezvény egykoron a virágkarnevál egyik legnívósabb lovas kísérőprogramja volt – világított rá a szakember.

Fókuszban az ágazat jövője

Vaszkó László kiemelte,
a tervek szerint dr. Nagy István agrárminiszter nyitja meg, aki az európai uniós források felhasználásáról és a 2020-ra várható támogatásokról is beszélni fog.

Arról is szó lesz, hogy mi a miniszter elképzelése az ágazat jövőjéről annak ismeretében, hogy az EU következő hétéves költségvetése gigantikus méretű fejlesztési forrásokat tartalmaz az agrárfejezeteiben is. – Járványügyi megfontolásokból idén a határon túlról nem hívtak kiállítókat a szervezők, a külföldről esetlegesen idelátogatók pedig a határnál érvényben lévő hivatalos protokollon esnek át – tájékoztatott Vaszkó László.

SzD

 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx