Nyitva

Nem csupán árubemutató lesz a nagy debreceni szakkiállítás



A Farmer Expo hazánk egyik legrégebbi és legnagyobb regionális mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, melynek célja, hogy helyszínt biztosítson az agráripar részeseinek a kapcsolatteremtésre és a megmérettetésre.

A 26. Farmer-Expo Szakkiállítást augusztus 17. és 20. között rendezik meg Debrecenben mintegy háromszáz kiállító közreműködésével. A korábbi években átlagosan körülbelül harmincezer látogatót vonzott a rendezvény, idén is hasonló érdeklődésre számítanak.
A rendezvényről tartottak sajtótájékoztatót kedden. Vaszkó László, a 26 éves szakkiállítás főszervezője elmondta, hogy ebben az évben is követik azt a logikát, amelyet annak idején a Debreceni Egyetemmel közösen találtak ki. - Fontosnak tartjuk, hogy a négy napig tartó rendezvény ne csupán árubemutató legyen, hanem szakmai nap is egyben. Egy felmérésből kiderült, hogy egy vállalkozás sikere ma már ötven százalékban a dolgozók felkészültségétől függ. A humán erőforrás képzése és az új ismeretek átadása fölértékelődik, hasonlóképpen mint az eszközök megvásárlásának lehetősége – nyilatkozta Vaszkó László, majd hozzátette, hogy a szakmai fórumok és előadások „lassan egyenjogú szereplőivé válnak a rendezvénynek”.

A főszervező azt is elmondta, hogy „versenysemleges és korrekt tudást” kívánnak közvetíteni, nem az eladás a fő céljuk, éppen ezért „izgalmas előadásokkal várják az érdeklődőket”. A legfajsúlyosabb probléma a szarvastenyésztés, melyről amerikai szakember tart konferenciát a kiállítás keretében. - A szakma picit ismerethiányos, felhígult az állattenyésztő társadalom, és ez különösképpen igaz a szarvasmarhatenyésztésre. Egy amerikai professzor a harmincéves tapasztalatokról számol majd be, ez pedig hasznos lehet a húsmarha tenyésztők számára – tudtuk meg Béri Béla programszervezőtől. A szakkiállításon a nyúl- és sertéstenyésztés is kiemelt szerepet kap, emellett a zöldség- és gyümölcstermesztésre és a tejtermelésre is hangsúlyt fektetnek. Kenyérszentelő ünnepséggel, állatbemutatókkal, hasznos szakmai előadásokkal várják az érdeklődőket augusztus 17. és 20. között a Böszörményi úti Campuson.

Forrás:dehir.hu

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx