Nyitva

Hatalmas érdeklődés a debreceni Farmer Expo irántNégy nap, tíz rendezvény, mintegy 300 kiállító, 17 000 négyzetméter. Röviden így lehetne összefoglalni a 2018-as Farmer Expot számokban.

Agrárinnovációk, korszerű technológiák, szakmai konferenciák, fajtabemutatók, különleges közönségprogramok és gasztronómiai bemutatók közös találkozási pontja lesz a debreceni kiállítás.

Az expo az agrárágazat elhivatott szakembereit és a mezőgazdaság iránt elkötelezett érdeklődőket már 27. alkalommal várja a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.

A fejlesztések csak tudatos tervezés mellett valósíthatók meg. Szükséges a megfelelő ismeret elsajátítása a gazdálkodók számára és ehhez nyújt segítséget a kiállítás. Az érdeklődők idén is szakmai tanácskozások keretében ismerhetik meg a legújabb termelési és kutatási eredményeket.Az állatprogramok keretében -a szakmai fórumok mellett- lesznek szarvasmarha és ló bemutatók, valamint juh árverés.

Kiemelt szerepet kap az antibiotikum-mentes sertéshús előállítás kérdésköre.

Juh és kecske témában augusztus 19-én fajtabemutató és értékesítési nap, szakmai továbbképzés és tenyészállat bírálat is lesz.

A hazai előadók mellett külföldi szakemberek betekintést nyújtanak más országok gyakorlatába, tapasztalataiba. Részt vesznek a kiállításon Kárpát-medencei agrárszakemberek, így lehetőség lesz gazdasági párbeszédre az ukrán-magyar, román, bolgár és -idén először- török üzletemberekkel. A résztvevő cégek képviselői a kiállítást is bejárják a hivatalos tárgyalások mellett. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az idei évben is közösségi kiállítóhellyel vesz részt az Expón, ahol a kamarai szolgáltatások bemutatásán túl kóstoltatással egybekötött termelői piaccal, szakmai megbeszélésekkel, nyereményjátékkal és egyéb izgalmas programokkal várja a látogatókat.

A Magyarok Kenyere Program részeként Kenyérünnepet is rendeznek, a szakkiállítás megnyitójával egybekötve.

2018-ban a Farmer Expo lovas bemutatói újból várják az érdeklődőket. A hagyományos fogat parádé, szabadon-ugró verseny, korlátugratás, tradicionális magyar fajták bemutatása mellett, a gyerekek is élvezhetik a lovas programokat, átélhetik a lovaglás élményét. Lesz nyúlsimogató is, ahol szalmabálákkal körülvett környezetben, a kicsik közelről megismerkedhetnek ezzel a kedves állattal.

Az augusztus 17-én megrendezendő, „Aktuális problémák és megoldások a kertészeti ágazatban” című szakmai konferencián a hazai zöldség- és gyümölcstermelés égető kérdéseivel foglalkoznak.

Mindezen túlmenően a rendezvény kiváló fórumot kínál az ágazatban dolgozó szakemberek  találkozására, mely alapja a szakmai információk és tapasztalatok kicserélésének.

Az idei Farmer Expo megnyitója rendhagyó lesz az előző évekhez képest. A nyitónapon, augusztus 17-én 10 órától a Böszörményi úti campus színháztermében lesz a nyitó ünnepség, melyen részt vesz Nagy István agrárminiszter, aki egy fórumot is tart a megnyitó keretében. Ez kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az ágazat szereplői első kézből szerezzenek információt a modern mezőgazdaság programjáról, az elkövetkező négy év kiemelt fejlesztési és miniszteri céljairól. Ezt követően az ÉKASZ standja előtt sajtóbeszélgetéssel összekötve hivatalosan is elindítja a „Szabolcs Aranya” alma marketing programot a miniszter.


Forrás: civishir.hu

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2023. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
x x x