Nyitva

Háromszáz kiállító várja az érdeklődőket a Debreceni Farmer-Expón



Csütörtökön megnyílt a Farmer Expo Debrecenben. A vasárnapig tartó mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításon 17 ezer négyzetméteren állítanak ki a termelők, összességében 300 kiállító vesz részt az eseményen.

A legnagyobb területet a gépekkel érkező kiállítók foglalják el. A Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán található expo az agráriumot népszerűsíti a debreceniek között, ennek érdekében lesz fejési bemutató a gyerekeknek, nyúlsimogató, lovas programok és a különböző állatfajok gondozási lehetőségeivel is megismerkedhetnek majd a legkisebb látogatók is.

Vaszkó László, a debreceni Farmer Expo vásárigazgatója a megnyitón elmondta, a kiállítás évről évre fejlődik, abban bízik, hogy a kilátógatók jól érzik majd magukat az expón, ahol sok jó üzlet is köttetik majd.
Barcsa Lajos alpolgármester gratulált a szervezőknek, kiemelte, a Farmer Expo a régió és az ország legnagyobb agráripari mustrája. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a mezőgazdaságban a gazdák minél hamarabb alkalmazzák a legújabb technológiákat, ezek megismerésére pedig nagyon jó fórum a Farmer Expo.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, partnereivel most az önkormányzat is önálló standon jelent meg, melyen a foglalkoztatási paktumiroda és a megyei vásárszövetség is bemutatkozik.
Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár arról beszélt, ezen az expón egymásra találhatnak az agrárium szereplői. Kiemelte, hogy az előadásokon közösen keresheti majd a megoldásokat a mezőgazdaság kihívásaira, melyben a kormány partnere a gazdáknak. Az államtitkár hozzátette, hamarosan elkezdődik a gazdák értesítése a Vidékfejlesztési program pályázati döntéseiről.

Forrás: dehir.hu
 
 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx