Nyitva

Farmer-Expo: Több mint egyszerű bemutató



Megnyílt Debrecenben a 26. Farmer Expo. A vasárnapig tartó mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításon 17 ezer négyzetméteren, 300 kiállító mutatja be termékeit a Debreceni Egyetem agrárkampuszán. A rendezvényen szakmai tanácskozások, fajtabemutatók és különféle programok várják az érdeklődőket.

Nem megszokott tészta került a tányérokra – a magas rosttartalmú termék a közelmúltban kapta meg az élelmiszeripar Oscar-díjának tartott nemzetközi elismerést. Ezt is megismerhetik az érdeklődők a Farmer Expon. A vásárigazgató szerint a gyakorlati tapasztalatok mellé elméleti tudást is szeretnének nyújtani.
„Nemcsak az áruról, a bemutatóról szól ez, hanem a szakembereknek tudást is közvetítünk, hisz számtalan konferencia, tréning, kerekasztal-beszélgetés színesíti ezt a rendezvényt” – emelte ki Vaszkó László.
A Debreceni Egyetem Böszörményi úti kampusza ad otthont a négynapos agrár seregszemlének. Az expo megnyitóján – a hagyományokhoz híven – megáldották az új kenyeret: „A kegyelmes isten cselekedje meg, hogy legyen kenyér minden nap az asztalunkon” – szólt az áldás.

Debrecen büszke lehet arra, hogy már 26. alkalommal szervezik meg a régió és az ország egyik legnagyobb agráripari fórumát – fogalmazott köszöntőjében a megyeszékhely alpolgármestere. Barcsa Lajos arról beszélt: a számadatok is alátámasztják, hogy mennyire fontos a mezőgazdaság a térségben.
„Észak-Alföldön a mezőgazdaságban állandó foglalkoztatottak száma közel 10 ezer fő, Debrecenben ebből 3200 fő foglalkoztatott van, elsősorban természetesen a feldolgozóipar területén, és szándékunkban áll ezt a számot a későbbiekben természetesen növelni” – mondta Barcsa Lajos alpolgármester.

A Farmer Expót a Miniszterelnökség államtitkára nyitotta meg. Kis Miklós Zsolt azt mondta: itt közösek az érdekek, hiszen mindenkinek az a legfontosabb, hogy évről évre jövedelmezőbben és hatékonyabban gazdálkodjon. Fontos a tudás átadása, de az is, hogy a fejlesztésekhez, beruházásokhoz megfelelő források álljanak rendelkezésre.

„A kamatkörnyezet is megfelelő a beruházásokhoz, a vállalkozói kedv is megfelelő a beruházásokhoz, és a vidékfejlesztési program, a közös agrárpolitika több mint 1300 milliárd forint beruházási lehetőséget biztosít a mezőgazdaságban élők számára” – nyilatkozta az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
Fajtabemutatók, szakmai konferenciák egyaránt várják az érdeklődőket. A Farmer Expon 17 ezer négyzetméteren mintegy 300 kiállító mutatkozik be. Az expo részeként ismét megrendezik a Hortico zöldség-, gyümölcs- és kertészeti kiállítást is.

Forrás: hirtv.hu

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx