Nyitva

Farmer Expo – Magyar-ukrán üzletember találkozó



Debrecen, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) – Az ukrán válság ellenére élénk az üzleti érdeklődés a határ menti térségben – mondta el Kiss András, a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara munkatársa kedden, a debreceni Farmer Expón rendezett magyar-ukrán üzletember találkozót követően az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint 12 ukrán cég és 15 magyar vállalkozás képviselői találkoztak a Farmer Expón, ahol rendszeresen találkoznak a két ország mezőgazdasági vállalkozásai.

Az ukrán vállalkozók főként állatgyógyászati, állategészségügyi termékek, mezőgazdasági gépek, köztük tápszergyártó berendezések iránt érdeklődtek, míg magyar partnereiknek természetes növényi olajokat, műtrágyát, gabonát és gabona-feldolgozó gépeket kínáltak megvételre – sorolta a kamarai szakember.

Kiss András elmondta azt is: 15 éves hagyománya van a Farmer Expón a magyar-ukrán üzletember találkozóknak, ahová nem csak Kárpátaljáról, hanem Ukrajna belső régióiból is rendszeresen érkeznek szakemberek.

A Farmer Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásáron kedden egyebek mellett a sertéstartás időszerű kérdéseiről, illetve a funkcionális élelmiszerek gyártási tapasztalatairól és piaci lehetőségeiről rendeztek szakmai fórumot.

Fotó: HBN

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx