Nyitva

Elstartolt a Farmer-Expo



Kedden nyitotta meg kapuit a 30. Farmer Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás, ahol előreláthatólag 329 kiállító mutatkozik be, és közel 30 ezer látogatót várnak a szervezők a négynapos rendezvényen.

Egyszerre tájékoztat és szórakoztat

Debreceni Egyetem Böszörményi úti kampusza ad otthont a rendezvénynek, mely fórumot biztosít a közvetlenül mezőgazdasági termeléssel foglalkozó, illetve az ehhez a szférához kapcsolódó, azzal partneri viszonyban álló hazai és külföldi cégeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek a termékeik, szolgáltatásaik bemutatására.

A látogatók konferenciákon és élményprogramokon egyaránt részt vehetnek.

A vásárterület legnagyobb részét hagyományosan a mezőgazdasági gépek foglalják el, de a program részét képezi az iskolásoknak szóló interaktív kirándulás, a termelői piac, gasztronómiai és lovas rendezvények, áru- és állatbemutató, valamint állásbörze.

200 milliárd forint keretösszegű felhívás

A megnyitón Nagy István agrárminiszter az élelmiszeripari és a borászati tevékenységhez kapcsolódó fejlesztések támogatását hivatott, az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére vonatkozó pályázatra hívta fel a figyelmet. A hét közepétől lehet a támogatásra beadni az igényeket a 200 milliárdos keretösszeggel bíró pályázatra.

Az igényelhető – vissza nem térítendő – támogatás minimális mértéke 100 millió, maximális összege 5 milliárd forint. A támogatási intenzitás fő szabály szerint 50 százalékos, de ez egyes tevékenységek, régiók és vállalkozásméret esetében ez eltérhet.

A 16. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás

Az eseménnyel együtt kerül megtartásra az öntözésre, valamint a zöldborsó- és csemegekukorica-termelésre fókuszáló kertészeti szakkiállítás, a rendezvény programjai 18-án, szerdán zajlanak. Délelőtt előadások, délután kerekasztal beszélgetés és interaktív vita ölelik fel a kertészeti témát.

Az expo megnyitóján átadták az elismeréseket

Az idei vásárdíjakat, a 30 éves emlékplaketteket átadták az érintetteknek, és megáldották az új kenyeret.

Az augusztus 20-ig látogatható kiállításon és vásáron 16 ezer négyzetméteren több mint 330 kiállító mutatkozik be. A speciális rendezvények az egyes, szűkebb területein tevékenykedő szakemberek számára adnak módot az új, fontos ismeretek elsajátítására, a legújabb kutatási, termelési eredmények vagy egyéb, a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható tapasztalatok megismerésére.

 

Forrás: agraragazat.hu 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx