Nyitva

Egyetemi eredmények a Farmer ExpónDebrecen – A funkcionális élelmiszereket népszerűsítik a Debreceni Egyetem szakemberei a Böszörményi úti campuson augusztus 17-e és 20-a között.

Több területen is rekordot hoz az idei, 23. mezőgazdasági- kertészeti és élelmiszeripari szakkiállítás. A tavalyi expóhoz képest ebben az évben 50 százalékkal több vetőmagtermesztéssel foglalkozó cég állít ki. A szakmai vásáron pedig a kiállítás történetében a legtöbb állatot mutatják be az érdeklődőknek. A négynapos rendezvényen 304 kiállító (köztük olasz, cseh, román, szlovák és német cég) várja a látogatókat csaknem 18 ezer négyzetméteren.

- A gyakorlati-, áru-, és fajtabemutatók mellett idén is konferenciák és szakmai fórumok kísérik a rendezvényt. Örömünkre szolgált, hogy idén a Böszörményi úti campus sportcsarnokában ismét helyet kaptunk – fogalmazott Vaszkó László, a Farmer Expo szervezője az esemény sajtótájékoztatóján.

A kiállítók között az élelmiszeripari ágazat számos képviselője is jelen lesz. A Debreceni Egyetem szakemberei pedig előadásokat tartanak a témában.

- Ha Magyarország „agrár-ország”, akkor Debrecen a fővárosa – jelentette ki Jávor András. A rektorhelyettes hozzátette: a Farmer Expón egyre nagyobb teret kap a funkcionális élelmiszerek fejlesztésének bemutatása és népszerűsítése. A Debreceni Egyetemnek úttörő szerepe van a kutatási területen eddig elért eredményekben: az új termékek fejlesztésében és hasznosításában. Emellett a termékek piacra juttatásában is fontos munkát végeznek az intézmény szakemberei.

A Debreceni Egyetem funkcionális, innovatív élelmiszerek területén kidolgozott koncepciója mellett az idei Farmer Expón az intézmény kutatói külön előadásokon számolnak be többek között a mangalicából készült élelmiszerek kedvező egészségügyi hatásairól, valamint a gyümölcs- és zöldségtermesztés technológiai újdonságairól. Az Állattenyésztési Tanszék munkatársának szakmai segítségével pedig idén is gazdag lovas programok várják az érdeklődőket.

Fotó: unideb.hu

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2023. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
x x x