Nyitva

Egészséges élelmiszert a fogyasztó asztalára! Kezdettől szándék volt, hogy a Farmer-Expo, mely idén augusztus 17–20. között várja látogatóit, ne csak termékbemutató, hanem tudáscentrum is legyen, holnap használható ismeretekhez juttassa az érdeklődőket! – hangsúlyozta Vaszkó László szervező az expó csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Idén is „erős” lesz az állatbemutató rész, és mind jelentősebb az állattenyésztéshez kapcsolódó szolgáltatásokat (takarmányozás, étrend-­kiegészítők, higiénia, gyógyszerek) kínálók köre. Tanácskoznak a szarvasmarha-tenyésztők (külön a Limousin húsmarha tenyésztői), a sertés-, a baromfi- és a juhágazat képviselői is; valamennyiüknél terítéken lesz a minőség- és hatékonyságjavítás kérdése. A gyerekek körében várhatóan népszerű lesz a nyuszisimogató – sorolta Vaszkó László.

 

Gyümölcsöző kapcsolatok

– A legtöbb ágazat konferenciája az „Egészséges élelmiszert a fogyasztók asztalára!” mottó köré épül. A fogyasztók tudatossága e téren növekszik, és a magyar mezőgazdaság megtalálhatja a piaci rést. Az expóra azok a cégek jönnek, amelyek vállalják termékeik nyilvános megmérettetését – mondta Vaszkó Gábor szervező.

A 13. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás minden eddiginél nagyobb területen, 200 négyzetméteren vonultatja fel a hazai termesztés színe-javát. A szabolcsi alma „megmentésére” program indul – tudatta dr. Apáti Ferenc, a FruitVeb alelnöke. 

Forrás: www.naplo.hu

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx