Nyitva

Csaknem 300 kiállítót várnak az idei, 25. debreceni Farmer Expóra – videóvalDebrecen - Harmincezer látogatóra számítanak Magyarország legrégebbi és legnagyobb regionális agrárkiállításán.

Az augusztus 18-án megnyíló 25. debreceni Farmer Expóról Vaszkó László vásárigazgató adott tájékoztatást. Felidézte, hogy 1992-ben 43 kiállítója és 1500 látogatója volt az első expónak, az idén 281 kiállítóval és mintegy 30 ezer látogatóval számolnak.
 

A Farmer Expo sajátossága, hogy a kiállításokhoz, állattenyésztési bemutatókhoz szakmai konferenciák, tudományos tanácskozások is kapcsolódnak. Az elmúlt 25 évben több mint száz ilyen fórumot tartottak, tízezernél több résztvevővel - sorolta Vaszkó László hangsúlyozva, hogy ezek a szakmai találkozók is hozzájárultak a magyar agrárium versenyképességének növeléséhez.

A vásárigazgató elmondta: a Farmer Expo keretében idén is megrendezik - immár tizenegyedik alkalommal - a Hortico zöldség-gyümölcs-kertészeti szakkiállítást, s az expó megnyitóján, A magyar kenyér ünnepe keretében tartják az új kenyér regionális bemutatóját.

Több mint hétezer kiállító és több mint 700 ezer látogató – ez a Farmer Expo eddigi történetének rövid mérlege számokban. A nemzetközi  mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításon régóta kiemelt helyet kap az állattenyésztés. Mihók Sándor, a Farmer Expo állattenyésztési kiállításának szakigazgatója kiemelte: rendezvényük évről-évre tükrözi, hogy a hazai állattenyésztők milyen magas minőség előállítására képesek.

- A fogat bemutatóknak van egy jelszava, hogy családok hajtanak, és ez így is lesz: nagyapa hajt egy négyes fogatot, a fia egy kettes fogatot, és két unokája egy újabb fogatot hajt - mondta el Mihók Sándor, aki kiemelte: a Farmer Expók negyedszázada alatt felnőtt egy generáció, ami az idei kiállításon láthatóvá is válik. Lesz ugyanis olyan fogathajtó bemutató, ahol a gyeplőket előbb a nagyapa, majd az apa, végül az unoka tartja.

Vaszkó Péter, az expó szakmai vezetője hozzátette: a találkozóra nagy számban érkeznek termelők a határon túlról, a legtöbben Partiumból és Székhelyföldről. A jubileumi Farmer Expón többgenerációs (is) lesz. A közelgő ágazati változásokról is szó lesz a szakkiállításon. Például arról, hogy jövőre várhatóan korlátozzák Magyarországon a hozamnövelési célból adott antibiotikum használatot a sertéstenyésztésben.

Az idei expón sertés-, ló-, szarvasmarha-, kecske- és juh tenyészállat-bírálat mellett gyakorlati szántóföldi bemutatókat, zöldség- és gyümölcsbemutatókat, illetve fogathajtó és mezőgazdaságigép bemutatókat is tartanak - sorolta a szakmai vezető.

A 25. Farmer Expót augusztus 18-21. között rendezik meg a Debreceni Egyetem agrár campusán.

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2023. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
x x x