Nyitva

A debreceni Farmer Expo volt az első a térségben a járvány kitörése ótaSikeres volt az idei debreceni Farmer Expo, amelynek a legfontosabb eredménye, hogy létrejött és találkozhattak egymással az agrárium szereplői – közölte Vaszkó László vásárigazgató a három napos rendezvény zárása után.

A debreceni mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításokat csaknem harminc éve szervező V-Trade Kft. ügyvezetője elmondta: a vírusjárvány miatt márciusban úgy döntöttek, az idén elmarad a Farmer Expo, de májusban olyan termelői, beszállítói és látogatói érdeklődéssel szembesültek, ami az expo megszervezésére késztette őket.

Vaszkó László közölte: a koronavírus-járvány kitörése óta ez volt az első gazdasági kiállítás Kelet-Közép-Európában.

Hozzátette: az idei expón 127 cég mutatkozott be mintegy 6 ezer négyzetméter épített területen és csaknem ötvenezer négyzetméter szabad területen.

A biztonsági intézkedésekről Vaszkó László elmondta: nyolcezer maszkot osztottak ki a látogatóknak, a 36 fertőtlenítőhelyen ötven liter fertőtlenítő fogyott, a látogatók rendkívül fegyelmezetten betartottak minden óvintézkedést.

A szakmai programokat fedett, de nem zárt térben tartották meg, rendkívüli érdeklődés volt a sertés-, a szarvasmarha- és a baromfi-tenyésztési fórumok, valamint a növénytermesztési tanácskozás iránt, amelyeken egyebek mellett a piaci várakozásokról és a pályázati lehetőségekről is tájékozódhattak a gazdák – mondta el Vaszkó László. Megjegyezte, hogy nagy volt az érdeklődés a lovasprogramok iránt, mint mondta, soha annyi ló nem volt még a Farmer Expón, mint az idén.

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2023. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
x x x