Nyitva

27. Farmer- Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és vásár DEBRECEN



Látványos tenyészállat felvezetés, show bírálat, juh-kecske fajtabemutató és értékesítés, tenyészállat árverések, szakmai konferenciák, Limousin Magyar Nemzeti Bajnokság, egyéb színes programok várják az érdeklődőket a 27. Farmer- Expón állattenyésztés tematikában, 2018. augusztus 17-20. között.







A SERTÉSTENYÉSZTÉS JELENTŐSÉGE 
A sertés ágazat kezdeményezte, hogy az antibiotikum felhasználás csökkentése legyen az egyik legfőbb irány a megfelelő állategészség és jólét megteremtésében. Ez a gondolat hívta életre a Farmer Expo-n megrendezésre kerülő sertéskonferenciát, amely augusztus 18.-án 10:00-17:00 óráig tart majd.

Néhány kiemelt téma:  
  • Antibiotikum mentes sertéstartás: ZnO és antibiotikum felhasználás csökkentésének lehetőségei, takarmány adalékanyagokkal;
  • a Sertéstelepi audit jelentősége;
  • a jövő sertéstakarmányozása a jelenben tesztelve;
  •  hőstressz okozta kihívások a sertésállományokban: jelek és csökkentési alternatívák;
  • állatjóléti kérdések: ivartalanítás, farok kurtítás, trendek, jogszabályok.
  • Oktani malac takarmányozás 
  • egyéb informatív előadások
A SZARVASMARHATENYÉSZTÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI 
Szarvasmarha tematikában 2018-ban a Farmer-Expo-n Limousin Magyar Nemzeti Bajnokságot szervezünk 30-60 egyeddel. A szarvasmarha konferenciát augusztus 18.-án 13:30- 17:30 között szervezzük. Szó lesz a CLA szerepéről a modern nagytejű szarvasmarha genetikák minél jobb kihasználása érdekében; az optimális bendőpufferelés takarmány-élettani összefüggéseiről és hatásairól, a borjú és üsző nevelésről, nemzetközi tapasztalatok alapján; a hőstresszről, mint visszatérő problémáról; az AMTS alkalmazásáról a nagy tejtermelésű tehenek pontosabb táplálóanyag szükségletének meghatározásában és sok más hasznos téma várja az érdeklődőket.

JUH-KECSKE BEMUTATÓK ÉS TOVÁBBKÉPZÉSEK
A Farmer- Expo keretében augusztus 19-én 12:00-13:00-ig szervezzük meg a juh-kecske fajtabemutató és értékesítési napot. Ugyancsak 19.-én kerül sor a juh-kecske szakmai továbbképzésre is, 10:30- 13:00-ig, amelyen az érdeklődők a legújabb lehetőségekről tájékozódhatnak. A juh-kecske tenyészállat bírálatra pedig augusztus 17.-én 11:00-13:00 óra között kerül sor.

A GAZDASÁGOS BAROMFITARTÁS
Rendezvényünkön szeretnénk segíteni a gazdáknak, hogy az állományukkal etetett takarmánnyal következetesen jó teljesítményt érjenek el. Az előadások keretében többek között szó lesz a víziszárnyasok takarmányozásáról, megismerkedhetünk az antibiotikum mentes baromfitartás lehetőségeivel, a korszerű premix és komplett takarmány optimalizálással.

KÜLÖNLEGES LOVAS ÉLMÉNYEK SZÍNTERE
A lótenyésztés értékeinek, jelenkori állapotának bemutatásával és a lovaglás varázslatos élményének átadásával is szeretnénk emlékezetessé tenni a kiállítást látogatóink számára. 2018-ban a Farmer Expo lovas programjai újból várják az érdeklődőket. A hagyományos fogat parádé, a tradicionális Magyar fajtáink bemutatása mellett a gyerekek is élvezhetik a lovas programokat, átélhetik a lovaglás élményét. Bemutatjuk, hogy a kezdő lovas órák után, hogyan juthatunk a lovas szakágak speciális igényeinek elsajátításához. A lovaglás iránt érdeklődő fiatalok kipróbálhatják a lovaglás alapjait jól képzett szakembereink segítségével. Várjuk Önöket szeretettel 2018-ban a Farmer- Expo állattenyésztési kiállításon.

Forrás: Magyar Állattenyésztők Lapja (2018. július)  

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. augusztus 29-31.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
xxx