HORTICO Zöldség-Gyümölcs kertészeti konferencia -2022. augusztus 18. -Összefoglaló


„Lenni vagy nem lenni…” – a zöldség-gyümölcs ágazat fejlődési lehetőségei és korlátai az öntözés tükrében”


A HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Konferencia idei témája: „Lenni vagy nem lenni…” – a zöldség-gyümölcs ágazat fejlődési lehetőségei és korlátai az öntözés tükrében”

A víz a központi (kulcs) kérdés a szabadföldi kertészkedésben is. Van-e lesz-e elegendő víz a növények ellátására?

 Prof. Dr. Tamás János, egyetemi tanár, intézetvezető (Debreceni Egyetem MÉK Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet) Magyarország hidrológiai adottságai, felszíni és felszín alatti vízkészleteiről beszélt részletesen, különös tekintettel az Észak-Alföld régióra kitérve. 


Becsákné Tornay Enikő, osztályvezető (AKI Agrár-közgazdasági Intézet Nonprofit Kft., Környezetkutatási Osztály) Az öntözés helyzetérő beszélt a gyakorlatban. Kiemelte a zöldség-gyümölcs termesztő körzeteket, gazdálkodói felméréseket. 

Gyüre Anita, szakmérnök, vízgazdálkodási divízió igazgató (Elements’ Solutions Kft.) az öntözés szabályozásának átalakulásáról és továbbfejlődési lehetőségeiről beszélt. 

Cifka Gábor, építész és építőmérnök, senior project manager (Plantor Kft.) az öntözés és az öntözhetőség racionalizálásának lehetőségeire és korlátaira tért ki előadásában, különös tekintettel a tervezés és engedélyezés kérdéskörét körbe járva. 
Az előadásokat követően k
erekasztal-beszélgetés és interaktív vita vette kezdetét, felkért hozzászólókkal. 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2023. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
x x x