Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület Kerekasztal Beszélgetés - 2022 augusztus 19.


„Nemzeti kincsünk, védett történelmi lófajtánk, a magyar hidegvérű ló”

A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesülete által szervezett idei kerekasztal beszélgetés központi témája a védett történelmi magyar lófajta, a hidegvérű ló. 
Dr. Pataki Balázscímzetes egyetemi docens (Debreceni Egyetem, Mezőgazdaságtudományi Kar)  a magyar hidegvérű fajta kialakulásáról, történetéről és értékeirőltartott előadást. 
Prof emeritus Dr. Mihók Sándor egyetemi tanár (Debreceni Egyetem, Mezőgazdaságtudományi Kar) előadásában közelebb hozta az érdeklődőket, ahhoz, hogy milyen kötelezettséggel is jár egy történelmi lófajta fenntartása. 
Dr. Oláh János, tudományos főmunkatárs (Debreceni Egyetem, Agrárkutató Intézetek és Tangazdaság) azokról a kihívásokról beszélt, amely a 2022 évi takarmány ellátás területén jelentkezhet. 
Kassanin Milán, ügyvezető elnök (Magyar Hidegvérű Lótenyésztők Országos Egyesület)  a magyar hidegvérű fajta közelmúltbeli helyzetéről beszélt és, hogy milyen lépéseket kell tennünk a fajtafenntartó törekvésében. 
Az előadások végén Interaktív szakmai beszélgetés indult a magyar hidegvérű lófajtával és ágazati kérdésekkel összefüggésben. 
 
 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2023. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
x x x