Nyitva

HíreinkSajtóanyag

Az idén, az elmúlt évvel megegyezően 300 kiállító vesz részt a rendezvényen, a kiállítási terület nagysága pedig eléri a 17 ezer négyzetmétert.
 
A tavalyi évben a Farmer-Expót egy agrárgazdasági szakmai fórummal nyitottuk, amelyet Nagy István agrárminiszter tartott. A klímaváltozással és vízgazdálkodással kapcsolatos felvetései pedig négy napon át beszédtémát szolgáltattak a kiállítás keretében. 2019-ben folytatjuk e témakört és büszkék vagyunk arra, hogy Dr. Áder János, köztársasági elnök elfogadta a felkérésünket, a kiállítás védnökeként videóüzenetben osztja meg velünk gondolatait.
 
A Hajdú-Bihar megyei Agrárkamarával közösen szervezett Agrárfórum fő előadója ebben az évben is Nagy István agrárminiszter lesz, aki az ökológiai fenntarthatóság, víz, vízgazdálkodás, és ehhez kapcsolódó tudástranszfer témakörében ad elő. Rui Almeida, a portugál CONSULAI - Consultadoria Agro-Industrial ügyvezetője színes előadást tart a portugáliai Alqueva-i duzzasztógát működéséről, a portugál mezőgazdaság fejlődésére gyakorolt hatásairól.
 
Idén sem maradhat el a kenyérszenteléssel egybekötött Kenyérünnep, a Hajdú-Bihar Megyei Agrárkamara szervezésében. Az eseményt megelőzően Szólláth Tibor az Agrárkamara elnöke mond beszédet.
 
A Farmer-Expo mind a négy napja a kiállításról és a szaktudásról szól, hogy az imput anyagokat előállító gépforgalmazók milyen újdonságokkal készülnek, hogyan tudják termékeikkel kiszolgálni a mezőgazdasági ágazatot. Cél, hogy a tőlünk megszokott módon minél teljesebb képet kapjanak a szakemberek, emellett pedig sok és hasznos üzlet köttessen, új partnerkapcsolatok alakuljanak ki. Az Ukrán-magyar-román üzletembertalálkozó keretében olyan külföldi üzleti csoportok érkeznek a kiállításra, akik potenciális vevői a magyar termékeknek.
A Farmer- Expo egyik központi célkitűzése a szakmaiság erősítése, amelynek keretében a mezőgazdaságban érdekelt szakemberek egyedülálló betekintést nyújtanak a hazai és más országok gyakorlatába, tapasztalataiba.
 
Idén először újdonságként ajánljuk figyelmébe a Növénytermesztési konferenciát, amelynek központi témája a jövedelmező és fenntartható kukorica termesztés. A HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti konferencia a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik majd. Garantáltan érdekes lesz a két félnapos Sertéstenyésztési konferencia, amelynek keretében a résztvevők jobban beleláthatnak a precíziós takarmányozás jelenébe és jövőjébe. De ugyancsak hasznos témákkal készülnek a Szarvasmarha tenyésztési konferencia előadói is. A Baromfitenyésztési Konferencia szintén számos gyakorlati tudnivalóval köti le az érdeklődők figyelmét. A FruitVeb és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is kiállít közösségi standján, ahol kóstoltatással egybekötött termelői piaccal, szakmai megbeszélésekkel, nyereményjátékkal és egyéb izgalmas programokkal várja az Expo látogatóit. Az élelmiszeripari szektor képviselői kézműves és kiváló minőségű hazai termékekkel készülnek a négy napos rendezvényre.
Szakmai partnereinkkel összefogva ebben az évben is különleges közönségprogramokkal készülünk úgy, mint a fogat parádé, szabadon-ugró verseny, vagy a korlát ugratás. A rendezvényre kilátogató családok és a feltörekvő nemzedék közvetlen közelről tapasztalják meg, hogyan válhatnak tudatos fogyasztókká vagy éppen hogyan sajátíthatják el a gazdálkodói életformát. 
 
Az idei év várhatóan legnagyobb érdeklődéssel várt közönség programja Magyarország legkisebb és egyik legnagyobb lovának show műsora lesz, amit a kiállítás ideje alatt minden délután megrendeznek a bemutató téren.
 
A 28. Farmer Expo az idén is várja az agrárágazat elhivatott szakembereit és a mezőgazdaság iránt elkötelezett érdeklődőket, a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.
 
A Farmer Expo augusztus 15-18. a között minden nap 10-18 óráig lesz nyitva.

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2022. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
x x x